Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nits – “The Ghost Ranch”

Nits zagen we zo’n twee weken geleden nog aan het werk op de openingsdag van het W-Festival. In mei brandde de studio annex repetitieruimte van de legendarische Nederlandse band nog af, maar inmiddels zijn ze er via vele giften weer bovenop geraakt. Gelukkig maar, want ondanks dat de band bestaat uit een bende zeventigers, blijven ze steeds verder werken aan nieuwe muziek. Zo brachten ze eerder dit jaar ook al de single “Sunday Painter” uit.

“The Ghost Ranch” opent met een repetitief stukje keys, dat vergezeld wordt door de zalig zeurende zang van Henk Hofstede. Uit het niets komt hier ook nog wat achtergrondzang bij en kantelt de sfeer van het nummer naar een eerder mysterieuze. De elektronische toetsen zorgen ervoor dat we met een typisch Nits-nummer te maken krijgen en dat laat zich merken door de complexiteit van de muziek. De Nederlandse band doet na al die jaren nog steeds wat ze zelf willen doen en dat is bewonderenswaardig. “The Ghost Ranch” is niet gemaakt voor easy-listening en vergt wat inspanning om mee te glijden in de sfeer, maar dat kan eigenlijk geen kwaad.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

453 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
LiveRecensies

W-Festival (Dag 1): Welkom terug in de jaren tachtig

Haal de zwarte nagellak en eyeliner maar weer van onder het stof, want na twee jaar afwezigheid is het W-Festival terug! Met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.