Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nils Frahm – “Briefly”

© CPU – Kris Kellens

Nils Frahm trakteert ons met “Briefly” op een derde nummer van zijn nieuw album Music For Animals. Met zo een titel prijst Den Beir zichzelf dus erg gelukkig. In december 2021 releasete de Duitser Old Friends New Friends, een rustig klinkend studioalbum in de geest van Frans componist Erik Satie. Deze keer heeft hij iets anders in petto en trekt hij op een trage meditatieve ontdekkingstocht.

Wie naar “Briefly” luistert, bevindt zichzelf kortstondig in een andere wereld, hoewel die titel wat ironisch klinkt. Frahm voert je namelijk mee in een soundscape van maar liefst zevenentwintig minuten en twee seconden. De Duitser staat bekend om zijn balans tussen elektronische en klassieke nummers, waarbij de vergelijking met componisten zoals Ólafur Arnalds en F.S. Blumm zeker opgaat. Toch hebben ze alle drie een heel eigen en veelzijdige stijl. Voor zijn nieuwste nummer laat Nils zijn piano onaangeroerd en exploreert hij zijn elektronisch kant.

“Briefly”  toont dat Nils Frahm koning is in instrumentale verhalen vertellen. Tegelijkertijd geeft hij de luisteraar voldoende ruimte voor eigen invulling. Dat is tenslotte ook gewoon zijn bedoeling. Wie het nummer samen met de twee eerder uitgebrachte singles “Lemon Day” en “Right Right Right” luistert, voelt een vroegtijdige winterslaap lonken. Gelukkig hoeft dat niet per se iets slechts te zijn. Deze track bewijst dat Frahms aankomend album minstens even goed kan zijn als het vorige. Het nummer wekt een filmische en ambiente sfeer op, wat ervoor zorgt dat je er makkelijk met meerdere doeleinden naar kan luisteren. Hij leent zich goed als rustgevende achtergrondmuziek, maar net als bij Frahms andere nummers, raden wij een aandachtige luisterervaring aan. Wie weet wat je dan ontdekt. “Briefly” brengt je in een innige staat van ‘gewoon zijn’, net zoals dieren dat zo prachtig kunnen.

“Briefly” zal te horen zijn op Music For Animals, waarvan de release gepland staat op 23 september. Hoewel Nils Frahm drie uur de tijd durft te nemen voor de speelduur van het album, hopen wij dat de man ons in de watten legt zonder al te fel op de achtergrond te verdwijnen. Op 19 oktober speelt Frahm voor een uitverkochte Koningin Elisabethzaal.

Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ludovico Einaudi, Herbie Hancock, Nils Frahm en 10 anderen vervoegen Gent Jazz-affiche

Drie weken na de eerste lading namen presenteert Gent Jazz vandaag een nieuwe reeks artiesten voor zijn 2023-editie. Onder andere Ludovico Einaudi,…
LiveRecensies

Nils Frahm ‘Music For Brussels’ @ Nuits Sonores (Bozar): Als vergenoegde vogels

Nuits Sonores bewondert cultuur en activisme en biedt al voor zijn vijfde editie het podium aan beide uitingen van emoties. Ook de…
AlbumsRecensies

Nils Frahm – Music For Animals (★★★½): Wegzweven en terug landen

Er zijn zekerheden in het leven: de zon komt op en gaat onder, de energieprijzen in 2022 zijn hels en de componist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.