Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mount Kimbie – “Black Stone” & “Blue Liquid”

Eindelijk is het zover, Mount Kimbie is terug! Nu ja, helemaal weg waren ze na Love What Survives nu ook niet, want zo zat Dom Maker achter de knoppen bij onder andere Dave, slowthai en maatje James Blake, terwijl Kai Campos met Mura Masa in de studio kroop. Een tijdje geleden begon het voor het duo weer wat te prikkelen, dus vloog Kai naar Californië waar ze samen weer begonnen te schrijven aan nieuwe muziek in Yucca Valley. Hoewel ze dus bezig zijn aan een nieuw album, zijn “Black Stone” en “Blue Liquid” geen nieuwe nummers. De twee singles werden gemaakt ten tijde van Love What Survives, maar pasten volgens Dom en Kai niet op het album en dus krijgen we deze nu pas te horen.

Waar we tegenwoordig alles op streaming kunnen beluisteren, opteren de twee mannen van Mount Kimbie voor een gratis download van hun nieuwste singles. In de link die je krijgt, belooft de band ook een nieuw album of zelfs meerdere. Dat we dus niet lang zoet zullen moeten zijn met “Black Stone” en “Blue Liquid”, kunnen we alleen maar toejuichen. “Black Stone” is een heel dromerig elektronisch nummer geworden zoals Mount Kimbie die doorgaans wel maakt. Naar het einde toe kruipt er wat experiment in en zo is er ook wel wat dynamiek in het nummer te vinden. “Blue Liquid” is dan weer iets duisterder en dat is vooral doordat het experiment hier van bij het begin in gang schiet. We horen duistere elektronica die ons meeneemt en naar hogere sferen probeert te sturen. Ook hier zijn we na een tijd volledig in een meditatieve vorm en dan weet je dat Mount Kimbie’s missie is geslaagd.

De twee singles zijn via deze link gratis te downloaden.

Twitter / Instagram

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mount Kimbie - MK 3.5: Die Cuts | City Planning (★★★): Melancholie op de dansvloer

Het geduld van Mount Kimbie fans werd al enkele jaren op de proef gesteld. Nadat het duo drie jaar de tijd nam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mount Kimbie - "Locked In" (feat. Maxo Kream & Pa Salieu)

Het is nog maar van begin deze maand geleden dat we vier nieuwe Mount Kimbie singles op ons bord kregen. Het producerduo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mount Kimbie - "in your eyes" (feat. slowthai & Danny Brown), "a deities encore" (feat. Liv.e), "Q" & "Quartz"

Toen Mount Kimbie vorig jaar, na een lange stilte, weer eens van zich liet horen met “Black Stone” & “Blue Liquid”, beloofden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.