Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Louis Tomlinson – “Bigger Than Me”

© CPU – Toon Miermans

Ondanks zijn niet al te grote lengte kon je niet langs Louis Tomlinson heen kijken dit jaar, de charmante Brit hield namelijk maar liefst twee keer halt in ons land. Zijn tour stopte zowel in de Lotto Arena, als op de Lokerse Feesten. Deze wereldtournee is nog maar net achter de rug, maar het woord “pauze” staat niet in het woordenboek van Tomlinson. Het voormalig One Direction-lid kondigde gisteren als verrassing zijn nieuwste album aan genaamd Faith In the Future. Deze toekomstige langspeler belooft er eentje te zijn waarop Louis trouw is aan zichzelf als muzikant maar ook als muziekliefhebber. We kunnen dus veel invloeden van zijn favoriete artiesten verwachten. Op een voorsmaakje van deze plaat moeten we niet lang wachten, want vandaag beloont Louis ons met de eerste single “Bigger Than Me”.

De eerste noten van een duidelijk aanwezige akoestische gitaar maken duidelijk dat “Bigger Than Me” een persoonlijke kant van Tomlinson blootlegt. Een risiconemer kunnen we Louis niet noemen want op vorige projecten kregen we ook de gitaar als het meest overheersende instrument te horen, maar toch is het een aangrijpend nummer. De Brit reflecteert over zijn verleden waarin hij bang was om te veranderen, maar weet richting het einde van het lied die angst los te laten aan de hand van een refrein dat bevrijdend aanvoelt. Met hier en daar wat nieuwe invloeden blijft hij inderdaad trouw aan zichzelf door onder andere het typerend Brits accent dat zijn weg weet te vinden tussen de noten door, en de kwetsbare melodieën die ons telkens een betere kijk weten te geven op wie hij werkelijk is. “Bigger Than Me” is niet meteen verrassend, maar weet wel op de juiste plekken te raken.

Faith In the Future komt 11 november uit.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het viseuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Louis Tomlinson - Faith In The Future (★★★): Onvoorwaardelijk zichzelf

Toen Louis Tomlinson zo’n twaalf jaar geleden voor het eerst op onze radar verscheen als lid van de razend populaire boyband One…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Louis Tomlinson - "Out of My System"

Hoewel Harry Styles het ongetwijfeld het verst geschopt heeft van de vijf voormalige leden van One Direction, doen een paar van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.