Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Recensies

Nieuwe single TSHA – “Dancing in the Shadows” (feat. Clementine Douglas)

© Nicole Ngai

Vrouwelijke artiesten eisen meer dan ooit hun eigen plekje op in het diverse muzieklandschap, zowel direct op het podium alsook steeds vaker achter de knoppen van het mengpaneel. Naast vaste waarden als Jayda G duikt ook de naam TSHA steeds vaker op in gehypete afspeellijsten en line-ups. De Londense TSHA, inclusief medeklinkers Theisa Matthews, is een van de jongere mixtalenten die met haar eerste ep’s Moonlight en Flowers al ferm getipt werd door Annie Mac, Gorillaz en labelmaatje Bonobo. Mooie referenties dus voor een artieste wiens debuutplaat nog gelost moet worden. Lang hoeven we er in ieder geval niet meer op te wachten want op 7 oktober brengt ze eindelijk haar debuut Capricorn Sun. Ook nieuwste single “Dancing in the Shadows”, met een feature van de Engelse Clementine Douglas, zal daarop terug te vinden zijn.

TSHA noemt haar nieuwste single op Instagram een persoonlijke favoriet, en het duurt niet lang voor we zelf ook doorhebben waarom dat precies zo is. TSHA zelf voorziet “Dancing in the Shadows” direct van een punchy housebeat, maar met de zachte vocals van Clementine Douglas krijgen die al snel een mooie emotionele lading toegedicht. Het nummer bouwt vervolgens op naar een oplichtende mix die met de gitaartokkel in het begin vaagweg doet denken aan The xx. TSHA houdt de rollercoaster aan emoties in ieder geval wel levendig en laat zich van verschillende kanten zien, van een distorted elektro-intermezzo naar een euforische en punchy synthfinale die de vocals van Douglas naar een fijne climax trekken.

TSHA heeft met Clementine Douglas zeker een waardige feature vast voor haar nieuwste single, waarop beide de kans krijgen om te schitteren. TSHA’s debuutplaat Capricorn Sun verschijnt op 7 oktober via Ninja Tune en zal dertien nummers tellen.

Facebook/ Instagram/ Website 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.