Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR – “FSU”

© Alice Baxley

Het was een lange tijd heel stil rond de Californische punkband FIDLAR. In 2019 bracht de band hun derde album Almost Free uit waarmee het, toen nog, viertal wat afstapte van de zonnige punk die ze ons op hun eerste twee albums voorschotelde. Na een kleine tour dook de band even onder en dat liet zijn sporen achter op de band. Gitarist Elvis Kuehn stapte uit de band en even leek het ook alsof FIDLAR ten einde liep. Met z’n drieën wagen ze nu toch nog eens een nieuwe stap en daarvoor gaan ze terug naar de kern. Voor een album is het nog iets te vroeg, maar met “FSU” geven ze wel een zeer leuk teken van leven.

Het zonnige gedeelte van hun muziek mag dan wel wat verdwenen zijn, maar hun gretigheid hebben ze desondanks kunnen behouden op “FSU”. Het drietal klinkt ruw en onvoorspelbaar dankzij loeiharde gitaren en een schreeuwende Zac Carper. Vooral die laatste maakt indruk op “FSU” door het onderste uit de kan te halen en op die manier de boodschap nog overtuigender over te brengen. In de strofes neemt FIDLAR wat gas terug, maar dat is van korte duur. In het refrein gaat het drietal er helemaal voor en blazen ze je letterlijk omver. Als FIDLAR deze ‘nieuwe’ weg blijft bewandelen met toekomstig materiaal, dan staat een revival hen niets meer in de weg.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1685 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR - "Taste the Money"

Vrijdag is niet alleen frietjesdag in de meeste huishoudens, het is ook de dag waarop veel bands nieuwe nummers droppen. Nu is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR - "Sand on the Beach"

Bijna feest, want in januari is het officieel tien jaar sinds het debuutalbum van FIDLAR op de wereld werd gelost. Vandaag vieren we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR - "Breaker"

Vrijdag verscheen Bill & Ted Face The Music, de gloednieuwe film rond Bill & Ted met o.a. Keanu Reeves in de hoofdrol….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.