Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mess Esque – “Armour your amor”

Mess Esque bestaat nog maar een jaartje, maar heeft wel al twee albums op de teller staan. De band is een samenwerking tussen Hellen Franzmann en Mick Turner, die sommigen wel zullen kennen van The Dirty Three. Hun muziek laat zich kenmerken door de engelachtige, dromerige zang van Franzmann in combinatie met het puike gitaarwerk van Turner. Dit jaar is het duo wat minder productief dan de vorige jaargang, maar het kan natuurlijk snel gaan bij Mess Esque. “Armour your amor” is de eerste single die de band dit jaar uitbrengt.

“Armour your amor” is alweer een typisch Mess Esque-nummer, dat zich wederom laat kenmerken door de zeer zweverige sfeer. Zoals altijd is de stem van Franzmann zeemzoet, zonder daar te hard haar best voor te moeten doen. Ondanks het gebrek aan variatie verveelt het ruim vijf minuten-durende geen seconde en het valt maar moeilijk uit te leggen waardoor dat komt. Wie naar deze single luistert wordt als het ware in een trance gebracht waarbij de tijd even wat sneller voorbij gaat dan in werkelijkheid het geval is. Misschien moeten we tijdens het werk eens naar “Armour your amor” luisteren; wie weet heeft dat daar hetzelfde effect.

De band gaat mee op tour met Kurt Vile & The Violaters waarmee ze op 5 september in OLT Rivierenhof staan en op maandag 19 in Wilde Westen te Kortrijk. Op 10 september kan je het duo ook zien op Leffingeleuren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Kurt Vile & The Violators @ OLT Rivierenhof: Bliksemende gitaren, donderende drums

Kurt Vile is al lange tijd een chouchou van de alternatieve muziekwereld. De afgelopen jaren is hij erin geslaagd om met elke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.