Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ibrahim Maalouf & Erick the Architect – “Money”

© CPU – Fleur De Backer

Op 4 november komt een van de meest veelbelovende jazzmuzikanten van deze tijd met een nieuw album: CAPACITY TO LOVE. Ibrahim Maalouf, geboren in Beiroet, is een muzikale duizendpoot. Hij heeft er weliswaar al een bewogen jaar opzitten, gezien dit al het vierde album zal zijn dat hij dit jaar uitbrengt. Hoewel hij bekend is geworden als jazzmuzikant, werkt hij veel samen met hiphopartiesten en daarnaast nog artiesten van allerlei andere genres. Hoe verscheiden zijn muziek ook is, er zit altijd een Arabische invloed in uit zijn moederland.

Ibrahim Maalouf probeerde al jaren een samenwerking aan te gaan met Erick The Architect, bekend van The Flatbush Zombies. Toen hij hoorde dat Erick solo ging, greep hij zijn kans. Hieruit is “Money” ontstaan. Een nummer tegen onze samenleving waarin de gewone mens alsmaar in dienst staat van de mens met geld. In de single springt op het eerste gehoor vooral het instrumentale eruit. Het begint vol energie, met rinkelende geluiden die ons doen denken aan rollend geld. Bij het beter luisteren naar de tekst, geschreven door Erick The Architect, zijn we echter diep onder de indruk. Het heeft een vloeiend ritme waarin de boodschap dringend overkomt: ‘Got my top 10, I get topped in it, but I stopped living.’ Ook blijkt maar weer hoeveel muzikaal talent Ibrahim Maalouf heeft. Zijn trompetgeschal klinkt krachtig en strijdlustig. Daarbij is “Money” zo dansbaar, dat wij bij het schrijven van dit artikel niet stil konden zitten. De videoclip laat een dystopische wereld zien waarin het lichaam van de mens wordt gestuurd door één persoon met een joystick. Het is grappig, kleurrijk en een tikkeltje filosofisch.

Kortom: “Money” is een hard nummer. En hoewel er weinig zekerheden zijn in het pad des levens, Ibrahim Maalouf zal ons altijd met elk nummer weer weten te verrassen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Ibrahim Maalouf @ De Roma: Wervelend trompetspektakel

Nadat het optreden van de Frans-Libanese trompettist Ibrahim Maalouf om gekende redenen enkele keren verplaatst werd, kon het nu alsnog ein-de-lijk doorgaan….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ibrahim Maalouf, Avishai Cohen Trio, Archie Shepp en 18 andere namen voor Gent Jazz 2022

Voor de meeste festivals betekende de coronacrisis een annulatie van hun voorbije edities, maar niet voor Gent Jazz. Het festival op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Lisa (BLACKPINK) - "LALISA" & "MONEY"

Doorgaans wagen bandleden zich pas aan een solocarrière wanneer hun groep uit elkaar valt. Dat is echter buiten BLACKPINK gerekend, ’s werelds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.