Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IBE – “Home” (feat. Emily Burns)

© CPU – Ymke Dirikx

Dat Ibe Wuyts anno 2022 helemaal niet meer dat mannetje achter zijn piano is, bewees hij afgelopen weekend nog op Pukkelpop. Met zijn project IBE heeft hij nu een debuutplaat af, waar hij harder dan ooit aan werkte. Dat Sweet Love dus voor een ander en grootser geluid staat, maakten eerdere singles als “Dumb” al duidelijk. Zo ziet het ernaar uit dat de jonge Limburger zijn herkenbare geluid mixt met een iets meer poppy sound, zodat het nog wat toegankelijker klinkt. Voor het nieuwe “Home” sloeg hij bijvoorbeeld de handen in elkaar met de Britse rijzende popster Emily Burns, wat dat idee nog iets meer in de hand werkt.

Een popballad die de gevoelige snaar probeert te raken, dat is wat “Home” kort gezegd is. Het nummer hangt aan elkaar met een dromerige akoestische gitaar die even later ondersteund wordt door strijkers, maar in z’n geheel zijn het toch vooral de stemmen van IBE en Burns die de hoofdrol opeisen. Dat het stemgeluid van die eerste redelijk innemend klinkt, wisten we al, dat het in combinatie met het zachte van de Britse ook nog eens wondermooi mixt, leren we vandaag ook. Een grootse ontploffing hoeven we op “Home” niet te verwachten, want het nummer staat vooral voor sfeerschepping. Mooi, dromerig en leuk; IBE heeft een toffe single aan zijn palmares toegevoegd.

Sweet Love verschijnt op 9 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1571 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Rianne Downey - "Home"

De Schotse Rianne Downey lijkt een vervolg te willen maken voor haar debuut-ep Fuel To The Flame, dat vorig jaar verscheen. Hoewel…
AlbumsRecensies

IBE - Sweet Love (★★½): Voorspelbare romcommuziek

Wie de afgelopen weken eens op de Spotify-pagina van Vlaanderens bekendste Ibe keek, zag dat er daar acht nummers stonden te blinken….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.