Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles IVE – “After LIKE” & “My Satisfaction”

De meiden van de Zuid-Koreaanse meidengroep IVE staan nog niet lang als groep op het podium, maar hebben toch reeds hun stempel op de muziekindustrie gedrukt. Met hun debuutnummer “ELEVEN” kropen ze in december vorig jaar de hitlijsten op en haalden ze een mooie vierde plaats op de Billboard Hot 100. Daar bleef hun succes niet bij, want hun volgende single “LOVE DIVE” behaalde direct nummer vijftien op dezelfde lijst. Na zulke goede resultaten te halen met elk uitgebracht nummer is het maar normaal dat fans en ook wij ons afvroegen waarmee de meiden nu zouden afkomen. Na “LOVE DIVE”, dat uitgebracht werd in april, kroop de groep direct weer in de studio’s om te werken aan nieuwe muziek. Het resultaat? Hun derde comeback “After LIKE”.

Wat is er na iemand leuk vinden? Dat vragen de zangeressen zich af in het eerste nummer: “After LIKE” is het titelnummer en dat is er aan te horen! Het is een upbeat nummer dat een kleurrijke vibe creëert door de combinatie van verschillende genres zoals EDM, pop en house gebaseerd op kick ritme. Met een goede beat in combinatie met de prachtige stemmen van de zangeressen is dit zeker een echte (late) zomerhit. Het nummer is helemaal anders dan eerder uitgebrachte titelnummers “ELEVEN” en “LOVE DIVE”, wat ervoor zorgt dat fans helemaal verbaasd zijn over de nieuwe kant van de zes dames die ze nu leren kennen.

In het tweede nummer “My Satisfaction” hoor je tijdens het luisteren maar liefst vier keer het tempo veranderen. Echter wanneer je zou denken ‘stoort dit niet’, wordt het tegendeel juist bewezen. De single heeft een zeer duister gevoel in vergelijking met hun eerder uitgebrachte tracks en is bijgevolg een compleet nieuw geluid voor de meiden. De ondertussen iconische hoge noten van Yujin hebben een enorme indruk nagelaten bij DIVE en ook de combinatie van Wonyoung en Leeseo’s diepe stemmen zorgen ervoor dat fans uit hun dak gaan, Rei en Liz zorgen voor een spookachtig gevoel doorheen het gehele nummer en met een laatste refrein van Yujin loopt de single uiteindelijk tot een eind.

De meiden hebben het beste van zichzelf gegeven voor beide nummers en dat kun je zeker horen, deze nummers kunnen zeker bij op de lijst met topnummers. Met een zomerhit als “After LIKE” en een b-side als “My Satisfaction” verwachten wij deze dames de komende weken aan te treffen in de hitlijsten. Wij zijn alvast benieuwd naar wat deze groep ons nog meer zal geven.

Facebook / Instagram / Twitter / TikTok

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEDUZA - "Musica"

Afgelopen zomer lanceerden ze hun zelfgetitelde ep met al hun miljoenenhits, maar ook enkele nieuwe nummers. Het Italiaanse dj- en producergroep MEDUZA…
AlbumsRecensies

Natalie Jane - Where Am I? (★★): Tienerpop met een mooie stem

Ze maakt nog maar sinds 2021 muziek, maar de wereld leerde Natalie Jane vorig jaar pas echt kennen toen ze viraal ging…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Inge Lamboo - "Easy"

Inge Lamboo is een Nederlandse muzikante die voornamelijk bekend is van TikTok. Daar ging ze een aantal keer viraal met Engelstalige covers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.