Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SIX60 – “Before You Leave”

Six 60

Wie zegt dat soul, rock, pop, funk en r&b niet te combineren zijn tot een vloeiend geheel komt bedrogen uit bij SIX60. De Nieuw-Zeelandse band staat bekend om hun onwijs vrolijke geluid, waarbij het ook totaal niet moeilijk is om niet mee te deinen en mee te gaan in de energie van de band. In hun eigen land is de band een van de zware jongens en hun muziek raakt mensen. Daarnaast is de band een graag geziene gast op de festivals, maar ook hun eigen concerten verkopen in een razend tempo uit. Met drie albums, die allemaal dezelfde naam hebben, wonnen ze een tal van prijzen in hun thuisland. Het zijn dan ook diezelfde albums waarmee ze rondtoeren.

Echter werd het akelig stil na hun laatste album in 2019, maar dat had zijn redenen. Zanger Maltiu Walters kreeg voor het eerst een kindje en stortte zich op het leven als een vader, en daarnaast kickte de pandemie ook nog eens in. Toch bleef de band niet stil zitten, waarna er na alle perikelen een nieuwe single volgde. Met “Before You Leave” zet SIX60 deze onstuimige periode op de gevoelige plaats, want het is een plaat geworden met veel emotie. Al vanaf het eerste moment voelen we die emotie in de stem van Maltiu. Het nummer gaat over het hebben van een gesprek met zijn dochter, die hij eigenlijk nog niet kan hebben omdat ze nog te jong is. SIX60 heeft geprobeerd om de hele band erbij te betrekken, wat we goed horen. Vooral het refrein bezorgt ons een laagje kippenvel. In vergelijking met de andere muziek van SIX60 is dit een onwijs bombastisch nummer en dat is absoluut geen straf. Met “Before You Leave” heeft SIX60 een tranentrekker gemaakt waarbij de band zijn gevoelens hoorbaar blootstelt.. Ondanks dat het een roerige periode was, brengen ze een stukje hoop terug met dit liedje.

De komende maanden gaat SIX60 opnieuw toeren en de band komt op 17 oktober langs in Paradiso Noord in Amsterdam. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.