Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Comet Is Coming – “LUCID DREAMER”

© CPU – Bert Savels

Dat jazz vele vormen kent, laten de jongens van The Comet Is Coming ons maar al te graag horen. Sinds stersaxofonist ‘King’ Shabaka Hutchings zich tien jaar geleden bij keyboardist Dan Leavers en drummer Max Hallett voegde, staat het trio garant voor een unieke mix van jazz, rock en funk. Dit leverde hen al vaak de titel ‘de toekomst van de jazz’ op. Van die verscheidenheid lijkt de Londense band opnieuw zijn handelsmerk te maken op het aankomend album Hyper-Dimensional Expansion Beam, dat op 23 september uitkomt. Zo toonde leadsingle “CODE” al dat het drietal zich evengoed in Kompass Klub zou kunnen thuisvoelen, terwijl de nieuwe single een heel andere kant van hun kleurenpalet toont.

In “LUCID DREAMER” worden we namelijk heel het nummer lang verleid door een zwoele en sensuele sfeer. Zo begint het nummer met swingende drums, waarboven ‘King Shabaka’ een sensuele saxmelodie uit zijn mouwen schudt. En terwijl het tempo langzaamaan versnelt, worden de synths meer opengetrokken en wordt er naar een climax toegewerkt, die daarna langzaam uitfadet om zo “LUCID DREAMER” zwoel af te sluiten.

“LUCID DREAMER” bewijst dat Hyper-Dimensional Expansion Beam naar alle waarschijnlijkheid opnieuw een ravissante trip zal zijn door een fusie van (zwoele) jazz, electro en psychedelische rock. Hun nieuwe album komt uit op 23 september, save the date!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vallis Alps - "On The Eve Of The Rush"

In 2015 loste het jonge muziekduo, bestaande uit de Australische Parissa Tosif en de Amerikaanse David Ansari, met “Young” hun eerste release…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Skinner - Voices of Bishara (★★★½): Eigenwijze samenzang

Het zijn drukke tijden voor Tom Skinner. Na de (tijdelijke) afscheidstournee met Sons of Kemet, een album met bijhorende tournee in gezelschap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.