Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billy Idol – “Cage”

Wie het tot enkele jaren geleden over Billie had in de muziekwereld, die had het wellicht niet over Eilish, maar over de enige echte Billy Idol. De legendarische Britse rockster draait al mee sinds de jaren zeventig en lijkt van geen ophouden te weten. Hij richtte toen de band Generation X op, maar werd pas echt bekend eens hij zich focuste op zijn solocarrière. Zo scoorde hij in de jaren tachtig verschillende grote hits zoals “Rebel Yell” en “Eyes Without a Face”. In 2014 bracht hij zijn achtste langspeler uit en nu zou er nog een nieuwe ep aankomen.

De nieuwe single is meteen de titeltrack van Cage en het zit meteen goed. Een lekkere gitaarriff en de herkenbare stem van Billy Idol smaken al gauw naar meer en dat krijgen we ook. Bij het eerste refrein geeft Idol er een lap op en dat is slechts het begin; doorheen het nummer wordt het lied steeds groter en groter om zo uit te groeien tot een energiebommetje. Uiteindelijk volgt er een pittige gitaarsolo en samen met de ruwe stem kunnen we niet anders dan vaststellen dat Billy Idol op 67-jarige leeftijd nog steeds rock-‘n-roll is. Laat dat nieuwe album maar komen!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 22 - 28 Augustus 2016

Een week waarin de hitte de wereld (of toch bij ons) even overnam. Het was te warm om iets te doen, maar…
Ontdekkingen van "Den Beir"Oude BekendenVragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": High Jinx

High Jinx is an electropop duo based out of Toronto, Canada. The band features Ranny Lee on vocals and Mark Moby Holman performing…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.