Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melin Melyn – “Hold The Line”

© Sam Crowston

Even dachten we dat Melin Melyn zich aan een cover van Toto had gewaagd toen we de titel van de nieuwe single zagen passeren. Gelukkig klinkt “Hold The Line” in de verste verste niet als dat nummer uit 1978, meer nog dit keer bezingt Melin Melyn gewoon het telefoontoestel. De band uit Wales brengt op 30 september een gloednieuwe ep uit met Happy Gathering waaruit eerder dit jaar “Nefoedd Yr Adar” verscheen. Jawel, Melin Melyn blaast met zijn muziek de Welshe taal ook nieuw leven in, al is deze nieuwe single volledig in het Engels.

Iedereen kent het gevoel wel, je moet bellen naar een of andere klantendienst, maar er zijn te veel mensen voor je in de wachtrij. In het Engels krijg je dan ‘please hold the line’ te horen en het is daar dat Melin Melyn een nummer over schreef. Het leutig liedje krijgt een al even leutige clip en op die manier weet Melin Melyn een dromerige surfrocktrack te brengen dat ook wat psychedelische invloeden in zich herbergt. Zanger Gruff Glyn zorgt met een zachte stem voor een gemoedsrust die op het einde volledig wordt doorbroken door een explosie aan fuzz. Kortom een geweldige single die het talent van de Welshe band nog maar eens in de kijker zet.

Facebook / Twitter / Instagram / SoundCloud

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3621 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Left of the Dial 2023 (Festivaldag 2): Rotterdam in de mix

Na regen kwam gisteren in Rotterdam jammer genoeg geen zonneschijn, al deerde dat de pret op de tweede dag van Left of…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melin Melyn - "I Paint Dogs"

Het gebeurt niet vaak dat Welshe bands hun publiek ook in die taal aanspreken, maar dat is exact wat Melin Melyn onderscheidt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single sonayou - "hold the line"

We hebben sonayou hier al een tijdje op onze radar, maar sinds kort weet ook de rest van Vlaanderen wat de jonge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.