Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Strange Bouquets – “Mirrors”

Strange Bouquets is het soloproject van Rory Morison. De man zit al enkele jaren in de neo-psychedelische hardrockband Drug Hunt, maar vond het tijd om een eigen project op poten te zetten. Het werd Strange Bouquets gedoopt en samen met wat muzikanten uit Zuid-Californië werkte hij aan wat nummers tijdens de isolatie van de pandemie. De muzikanten waren hongerig om muziek te maken en zo kwam ook “Mirrors” tot stand. Het nummer is een antwoord op de hedendaagse angsten waarbij soms meer onzekerheden dan zekerheden zijn. Die sociale angst is alvast niet echt te horen in de muzikale viering, want we krijgen een psychedelische fuzztrack om duimen en vingers bij af te likken.

De single begint al aan een verschroeiend hoog tempo met een baslijn die je meteen bij de les brengt. Eens de blazers en gitaren in het geheel komen, horen we een mix van Balkan-invloeden die worden gecombineerd tot een heerlijke gitaarsolo die voor een aanstekelijke sfeer zorgt. Vocaal wordt “Mirrors” dan meer richting postpunk gestuwd, waarna we eigenlijk meteen vallen voor de sound van Strange Bouquets. Een leuke catchy riff zorgt voor een herkenbaarheid, maar er zit hier en daar ook wat chaos in. De intensiteit en de snelheid waarmee de single gebracht wordt, blijft maar voortgaan tot we iets voor de derde minuut een vettige break horen. Plots komen er subtiele doominvloeden bij, waardoor “Mirrors” toch dat angstige in zijn sound weet te steken. Het epische einde zorgt ervoor dat we er met Strange Bouquets alvast een sterke psychfuzzband bijhebben.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3434 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singles

Nieuwe single Rejjie Snow - "Mirrors" (feat. Snoh Aalegra & Cam O'bi)

Er zit een nieuwe Rejjie Snowplaat aan te komen. De Ier is zeker sinds de release van Dear Annie (2018) een van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.