Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Two and a Half Girl – “70”

© Lisanne Lentink

In 2020 bracht Two and a half Girl met Disconnected al zijn tweede ep uit en twee jaar later mogen we ons dan eindelijk opmaken voor een album. De Nederlandse rockband bracht in aanloop naar dat album al de singles “Eighteen Months” en “Fire” uit. Beide singles lieten zich kenmerken door stevige riffs en een vrouwelijke stem die binnenkomt als een slag in het gezicht. Op 16 september verschijnt dat langverwachte debuutalbum eindelijk en dat wordt gevierd met een bijhorende releaseparty in Ekko Utrecht op 24 september.

“70” opent met gierende gitaren die ons meteen leren dat we beter niet sollen met Two and a Half Girl. Wanneer de drums invallen, verhoogt de intensiteit nog wat meer. De zang klinkt in het begin keurig, maar dreigt even te vervallen in een clichématige rockstem. Gelukkig kunnen we hen dat meteen vergeven aangezien het al snel wat meer schreeuwerig wordt. De tekst is er dan ook eentje die niet luid genoeg kan geschreeuwd worden. Het gaat namelijk over de onderdrukking die mensen van de LGBTQ+ doormaken. “70” is een zeer fijn tussendoortje en we kijken uit naar meer van Two and a Half Girl.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

221 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle SPOOK - "Fire"

Nee, SPOOK is niets om bang van te zijn, integendeel zelfs. Met Simon Segers (De Beren Gieren) op drums, Nicolas Rombouts (Dez…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Joesef - "It's Been a Little Heavy Lately"

Met zijn soulvolle indiepop wist de Schotse sad boy Joesef ons gevoelige muziekhart vanaf het eerste moment te verwarmen. Na de melancholische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weval - "Fire"

Elektronisch duo Harm Coolen en Merijn Scholte Albers maken al enkele jaren de dance scene onveilig onder hun alias Weval. Wie nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.