Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MDCIII – “Hasslebanks”

© CPU – Jan Van Hecke

Het is alweer van 2018 geleden dat we nog eens iets van MDCIII gehoord hebben. Het trio van saxofonist Mattias De Craene (Nordmann) en drummers Simon Segers (Black Flower, De Beren Gieren, Sylvie Kreusch) en Lennert Jacobs (The Germans) schonk toen het internationaal geprezen album Dreamhatcher aan de wereld. Dit jaar zetten we ons schrap voor een verse lading bewerkte saxofoonklanken en pulserende grooves.

Terwijl eerste nieuwe single “Yscan” ons nog wat verweesd achterliet wegens iets te abstract naar onze smaak, pakt opvolger “Hasslebanks” ons helemaal in. Wat een bezwerende lap muziek is dit. De openingsgeluidjes (Vogels? Electronica? Beide?), de mystieke bamboefluit en het tribale drumritme verplaatsen ons meteen naar een vlot dat traag over de Amazonerivier glijdt, mocht die rivier zich ergens in Azië bevinden dan. De atmosfeer voelt aan als vakantie, maar helemaal relaxed zijn we nu ook weer niet. De hitte is drukkend en net iets te vochtig, er ritselt wat tussen het dichte gebladerte aan de oever en wat beweegt daar onder het wateroppervlak? Wat het ook is – als het al iets is -, de spanning houdt ons vier minuten en 51 seconden lang moeiteloos in een soort losse wurggreep. Heerlijk.

Het nieuwe album van MDCIII heet Drawn In Dusk en verschijnt op 30 september 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Alfa Mist - "4th Feb (Stay Awake)" & "BC"

De Londense Alfa Mist heeft de afgelopen jaren naam gemaakt als een van de pioniers van de hedendaagse jazzscene. In eerdere reviews…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Muttons - "Falling out of Time"

The Muttons is de nieuwste aanwinst in de Belgische rockwereld. Ongeveer een jaar geleden bracht deze Gentse band hun debuutsingle “What Is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Christian Club - "Ignorance" (feat. Mattias De Craene)

Elk jaar trekt op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart de Heilig Bloedprocessie door de historische binnenstad van Brugge. De eveneens uit Brugge afkomstige band, met minstens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.