Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MDCIII – “Hasslebanks”

© CPU – Jan Van Hecke

Het is alweer van 2018 geleden dat we nog eens iets van MDCIII gehoord hebben. Het trio van saxofonist Mattias De Craene (Nordmann) en drummers Simon Segers (Black Flower, De Beren Gieren, Sylvie Kreusch) en Lennert Jacobs (The Germans) schonk toen het internationaal geprezen album Dreamhatcher aan de wereld. Dit jaar zetten we ons schrap voor een verse lading bewerkte saxofoonklanken en pulserende grooves.

Terwijl eerste nieuwe single “Yscan” ons nog wat verweesd achterliet wegens iets te abstract naar onze smaak, pakt opvolger “Hasslebanks” ons helemaal in. Wat een bezwerende lap muziek is dit. De openingsgeluidjes (Vogels? Electronica? Beide?), de mystieke bamboefluit en het tribale drumritme verplaatsen ons meteen naar een vlot dat traag over de Amazonerivier glijdt, mocht die rivier zich ergens in Azië bevinden dan. De atmosfeer voelt aan als vakantie, maar helemaal relaxed zijn we nu ook weer niet. De hitte is drukkend en net iets te vochtig, er ritselt wat tussen het dichte gebladerte aan de oever en wat beweegt daar onder het wateroppervlak? Wat het ook is – als het al iets is -, de spanning houdt ons vier minuten en 51 seconden lang moeiteloos in een soort losse wurggreep. Heerlijk.

Het nieuwe album van MDCIII heet Drawn In Dusk en verschijnt op 30 september 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Floris Francis Arthur - There Never Is And Never Was A Masterplan (★★★½): Rauwe lap emoties

Floris De Decker geeft het Belgische muzieklandschap al sinds de nillies mee kleur. Met de springerige indierock van Team William werd hij…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Témé Tan - Quand il est seul (★★★½): Koorddanser vindt evenwicht

2017 was het jaar waarin de wereld kennismaakte met Témé Tan. Als melting pot van verschillende genres wist het titelloze debuutalbum van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Loverman - Lovesongs (★★★★): Donkere miniatuursprookjes

‘If music be the flood of love, play on…’, lezen we in de bio die platenfirma [PIAS] uitstuurt als begeleiding voor Lovesongs,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.