Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Four Tet – “Mango Feedback” & “Watersynth”

We bevinden ons op dit eigenste moment middenin de zomer zonder restricties. Een hele opluchting voor alle dansbenen die het twee jaar zonder de beste beats op de festivals moeten doen dus en dat lijkt ook Four Tet in te zien. Kieran Hebden heeft er daarom voor gezorgd dat hij ook deze zomer door de Lage Landen zal trekken én dat gebeurt gelukkig ook met nieuwe muziek. Pukkelpop en Lowlands zullen volgende week dus los kunnen gaan op heel wat zomerse schijven, waarvan ook deze nieuwe singles “Mango Feedback” en “Watersynth” ongetwijfeld deel van zal uitmaken.

Ondanks dat beide nummers redelijk van elkaar verschillen, stralen ze toch allebei zomerse vibes uit. Het zal weliswaar vooral “Mango Feedback” zijn dat grote menigtes aan het dansen zal brengen. Dat heeft vooral te maken met de stevige en dansbare beat die het geheel aan elkaar lijmt. Doe daar nog wat chaotische snaren bij en je voelt de zonnestraaltjes zo je gehoorkanalen binnenstromen. Als de beats dan een donkerder randje krijgen, waan je je al snel in een donkere festivaltent, waarin de lasers de nachtelijke hemel verlichten. Stilstaan is met andere woorden geen optie bij “Mango Feedback”.

Dan is “Watersynth” toch een ander verhaal, want zo dansbaar die andere single is, zo dromerig klinkt deze. De ideale track om na een lange nacht dansen de zon stilletjes aan te zien opkomen, want het is vooral de herhaaldelijke dromerige synthlijn die de hoofdrol opeist. Een tikkeltje donker dus, maar ideaal om de sterrenhemel mee te zien verdwijnen. Ondanks dat er niet echt veel gebeurt doorheen het nummer, is de glitter bij momenten toch voelbaar. En dus zal Four Tet ook op zijn manier mee de soundtrack van je zomer bepalen, dat lijkt nu al vast te staan.

Four Tet speelt op 19 augustus op Lowlands en op 21 augustus op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1629 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. - Actual Life 3 (January 1 - September 9 2022) (★★★½): Diepblauwe clubvibes

Tot een dik jaar geleden waren het enkel de muzieksnobs die de naam Fred Gibson al eens voorbij hadden zien komen. Vandaag…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KH – “Looking at Your Pager”

Four Tet draait al meer dan twintig jaar mee in de muziekwereld en switcht daarbij tussen allerhande aliassen. 00110100 01010100 en ⣎⡇ꉺლ༽இ•̛)ྀ◞…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.