Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Four Tet – “Mango Feedback” & “Watersynth”

We bevinden ons op dit eigenste moment middenin de zomer zonder restricties. Een hele opluchting voor alle dansbenen die het twee jaar zonder de beste beats op de festivals moeten doen dus en dat lijkt ook Four Tet in te zien. Kieran Hebden heeft er daarom voor gezorgd dat hij ook deze zomer door de Lage Landen zal trekken én dat gebeurt gelukkig ook met nieuwe muziek. Pukkelpop en Lowlands zullen volgende week dus los kunnen gaan op heel wat zomerse schijven, waarvan ook deze nieuwe singles “Mango Feedback” en “Watersynth” ongetwijfeld deel van zal uitmaken.

Ondanks dat beide nummers redelijk van elkaar verschillen, stralen ze toch allebei zomerse vibes uit. Het zal weliswaar vooral “Mango Feedback” zijn dat grote menigtes aan het dansen zal brengen. Dat heeft vooral te maken met de stevige en dansbare beat die het geheel aan elkaar lijmt. Doe daar nog wat chaotische snaren bij en je voelt de zonnestraaltjes zo je gehoorkanalen binnenstromen. Als de beats dan een donkerder randje krijgen, waan je je al snel in een donkere festivaltent, waarin de lasers de nachtelijke hemel verlichten. Stilstaan is met andere woorden geen optie bij “Mango Feedback”.

Dan is “Watersynth” toch een ander verhaal, want zo dansbaar die andere single is, zo dromerig klinkt deze. De ideale track om na een lange nacht dansen de zon stilletjes aan te zien opkomen, want het is vooral de herhaaldelijke dromerige synthlijn die de hoofdrol opeist. Een tikkeltje donker dus, maar ideaal om de sterrenhemel mee te zien verdwijnen. Ondanks dat er niet echt veel gebeurt doorheen het nummer, is de glitter bij momenten toch voelbaar. En dus zal Four Tet ook op zijn manier mee de soundtrack van je zomer bepalen, dat lijkt nu al vast te staan.

Four Tet speelt op 19 augustus op Lowlands en op 21 augustus op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet - "Daydream Repeat"

Four Tet is een naam die al wel langer hoge toppen scheert binnen de wereld van de elektronische muziek, maar het is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. & Brian Eno - Secret Life (★★★): In trance

Iets meer dan een jaar geleden stond Fred again.. nog in een nipt uitverkochte Orangerie in de Botanique. Een concert dat tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet - "Three Drums"

Kieran Hebden, ofwel Four Tet, is al lang een gevestigde waarde in het muzieklandschap. Hij tekende zijn eerste platencontract op zijn vijftiende,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.