Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Highly Suspect – “Ice Cold” & “New California”

© Jimmy Fontaine

Highly Suspect gaat met veel ambities hun nieuwe album The Midnight Demon Club tegemoet. Frontzanger Johnny Stevens verklaarde op zijn sociale media enkele weken geleden nog dat het album het beste werk is dat de band tot nu toe heeft gemaakt. De verwachtingen van de fans zijn er dan ook niet minder op geworden, zeker nadat hun vorige plaat MCID niet helemaal aan hun eerder werk kon tippen. De dubbelsingle “Natural Born Killer” en “Pink Lullabye” was een stap in de goede richting en ook vandaag krijgen we van Highly Suspect opnieuw een tweeluik op ons bord.

“Ice Cold” begint wat aarzelend met een opvallend aanwezige synthlijn waar we het toch niet helemaal warm van krijgen. Ook op hun vorige single nam dat instrument al een opvallend centrale rol in, wat ten koste gaat van de ruige gitaren waarmee ze in 2015 en 2016 toch wel wat furore maakten. Het is dus wat wennen, maar gelukkig is er nog de overtuigende performance van Johnny Stevens. Zijn dynamische zangprestatie brengt de ruwheid die we in de instrumentatie wat missen. “Ice Cold” heeft wat tijd nodig, maar eenmaal je het nummer een paar keer hebt opgezet, ben je toch weer snel mee.

Net als bij het vorige tweeluik zit het spannendste in het b-kantje. “New California” is vinnig en heeft de energie die we op MCID wat misten. Vooral in het refrein ramt de band er nog eens stevig op los, met bassist Rich Meyer die zijn snaren met veel groove bewerkt. Ook zijn broer Ryan Meyer leeft zich volledig uit achter het drumstel en voorziet “New California” op die manier van een aardig tempo. “New California” voelt wat als de gulden middenweg tussen het verleden en de toekomst van de band, maar wel eentje die smaakt naar meer.

The Midnight Demon Club verschijnt op 9 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

2064 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Highly Suspect - "The Blue-Eyed Devil"

De tijd van de nogal platgeslagen stadionrock is voorbij bij Highly Suspect. Het drietal, dat ondertussen is uitgebouwd tot een vijftal, keert…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Highly Suspect - "Summertime Voodoo"

De laatste jaren moesten de Highly Suspect fans stalen zenuwen hebben, want het pad dat de Amerikaanse band bewandelde, was niet altijd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Highly Suspect - "Midnight Demon Club"

Over de nieuwe muzikale richting van Highly Suspect is bij hun fans al heel wat inkt gevloeid. De Amerikaanse band, die met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.