Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Upchuck – “Boss Up”

© Marlon Garcia

Al vier jaar maakt Upchuck furore in de undergroundscene van Atlanta, maar 2022 zou zomaar eens kunnen het jaar zijn dat ze die underground ontgroeien. De sound van het vijftal doet wat denken aan een mix van Turnstile en de stevigere songs van Ty Segall, waardoor we al snel het label hardcore/punk/garage op het collectief kunnen kleven. Op 30 september verschijnt debuutalbum Sense Yourself en met “Boss Up” wordt daar meteen een stevige song als eerste single tegenaan gesmeten. En dat smijten kan je best letterlijk nemen, want na het beluisteren van de song word je er niet kalmer op.

“Boss Up” begint redelijk angstaanjagend met een dreigende gitaar en wat furieuze vocals door frontman KT. Na een goeie halve minuut gaat het tempo volledig de hoogte in en horen we fuzzy gitaren die wat in het rond rammelen. Toch zijn het de vocals die alles een meer krachtige en vooral furieuze sound geven, waarna de gierende gitaren een leuk extraatje vormen. Het snelle punktempo blijft een goeie anderhalve minuut aanhouden, daarna krijgen we plots een meer hardcore-invloed. Dat de naam Turnstile hier zeker snel opduikt, is vanzelfsprekend door de herkenbare break en de echo’s in de vocals. Toch is Upchuck zeker eigen genoeg om binnenkort volledige zalen tot zweet te krijgen. Dat doen ze binnenkort al in eigen land door te touren met o.a. The Paranoyds, Amyl & the Sniffers en Physic Death.

Instagram / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3406 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Stick To Your Guns - Spectre (★★★★): Hier met die guillotine

Stick To Your Guns is een vaste waarde in het hardcoremilieu. Al in 2004 begonnen de jongens uit Orange County, California stevige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cold Brats - "Cli-Check-Mate"

Punk is helemaal terug, en we krijgen er maar niet genoeg van! De mannen van Cold Brats omarmen de punk(mentaliteit) en steken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Garden - "Orange County Punk Rock Legend"

In 2011 richtten de Zuid-Californische tweelingbroers Wyatt en Fletcher Shears The Garden op. Ze omschrijven hun muziek als Vada Vada. Deze term,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.