Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stray From The Path – “Bread & Roses” (feat. Jesse Barnett)

Recht uit New York gaat Stray From The Path al twintig jaar wild tekeer tegen alles dat neigt naar maatschappelijke onderdrukking. Dat muziek een sociaal politiek verhaal kan zijn, blijkt voldoende af te leiden uit de popgeschiedenis. Het bekendste voorbeeld daarvan is Rage Against The Machine, dat voor Stray From The Path een groot voorbeeld is. De Amerikanen zijn met hun eclectische metalcore nooit echt doorgebroken, maar verdienen binnen hun scene het grootste respect van vrienden en collega’s. In verleden tourde Stray From The Path bijvoorbeeld de wereld rond met Comeback Kid, Everytime I Die en Stick To Your Guns. Zoals vele andere bands maakten de vier bandleden van de coronaperiode gebruik om te werken aan nieuw materiaal. Dit voorjaar werden we lichtjes wakker geschud door “Guillotine“, en is er nu meer duidelijkheid over de opvolger van Internal Atomics uit 2019. Op de tweede single van dat album horen we naast frontman Andrew Dijorio een andere bekende stem.

Stray From The Path laat op “Bread & Roses” geen spaander heel van onze trommelvliezen. Vanaf de eerste gitaarakkoorden voelen we het al van mijlenver aankomen dat de groep er niet milder op geworden is. De luidste agressor op de track lijkt ons drummer Craig Reynolds te zijn. Zijn drumroffels gaan op het mechanische af waardoor we de behoefte krijgen om even stevig te headbangen. De zuivere vocalen van Jesse Barnett (Stick To Your Guns) zorgen dan weer voor een dreigende ondertoon. Zijn gastbijdrage houdt de track hierdoor interessant genoeg om helemaal uit te zitten. Qua songstructuur heeft “Bread & Roses” namelijk niet zoveel verrassingen om het lijf, maar dit betekent niet dat de single ondermaats is. Stray From The Path blijft volgens ons alleen wat teveel rondcirkelen in zijn eigen zwaartekrachtsveld.

Internal Atomics wordt opgevolgd door Euthanasia dat verschijnt op 9 september. Zondag 16 oktober speelt Stray From The Path een headlineshow in Metropool te Enschede. De Belgische fans moeten wachten tot 23 februari. Dan is Stray From The Path supportact voor Beartooth in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Stick To Your Guns - Spectre (★★★★): Hier met die guillotine

Stick To Your Guns is een vaste waarde in het hardcoremilieu. Al in 2004 begonnen de jongens uit Orange County, California stevige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns - "Hush"

Het was al even geleden dat Stick To Your Guns nog met een langspeelplaat op het toneel verscheen, maar echt stil zitten…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 2): Schommelen tussen tijdloos en obscuur

Door het wegvallen van Avenged Sevenfold en Faith No More verloor de organisatie twee van zijn grootste publiekstrekkers op vrijdag. De ene…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.