Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sad Night Dynamite – “What Does That Make Me?”

Soms komen de allerfijnste nummers niet voort uit een maandenlang creatief proces waarin er urenlang is geëxperimenteerd met allerlei beats en dergelijke voor er een semi-schappelijk eindresultaat ontstond. Het kan allemaal ook veel spontaner, zo bewijzen de heren van Sad Night Dynamite. Het Britse duo was op een middag naar eigen zeggen namelijk helemaal dronken van de zon, en kreeg het vage idee voor een nieuw lied. In een tijdspanne van een zomermiddag kwam “What Does That Make Me?” tot stand, dat het tweetal op deze zonnige dinsdag met de rest van de wereld deelt.

Sad Night Dynamite beloofde voorafgaand aan de release dat “What Does That Make Me?” het gevoel van de ‘holiday of a lifetime’ zou teweegbrengen. Nu we het lied gehoord hebben, begrijpen we dit heel goed. De nieuwste van Josh Greacen en Archie Blagden is namelijk een heerlijk groovy nummertje met een hele catchy beat die haast perfect de vibe vangt van een warme, relaxte zomerdag. “What Does That Make Me?” voelt hierdoor wat minder duister dan eerdere nummers van Sad Night Dynamite en misschien zelfs meer poppy, maar beschikt wel over de strakke, interessante productie die we inmiddels van de mannen gewend zijn. Kortom: een zeer geslaagd zomerhitje van een van de meest veelbelovende acts van het moment!

Voor wie Sad Night Dynamite aan het werk wil zien: de heren staan op zondag 21 augustus op Pukkelpop. De dag daarvoor, op 20 augustus, treedt het duo op op Lowlands. Wie ze liever in een zaal aan het werk ziet, kan op 17 oktober naar de AB.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

76 posts

About author
wannabe wereldverbeteraar & ambassadeur van de nederlandse nuchterheid
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sad Night Dynamite - "Black & White"

In januari riepen we Sad Night Dynamite nog uit tot een van dé internationale acts die je dit jaar zeker in de…
Features

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2022 (deel 1)

De eerste week van het jaar loopt alweer zijn einde tegemoet en dat betekent dat we dit jaar nog heel wat weken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sad Night Dynamite & Moonchild Sanelly - "Demon"

Als je onder meer Gorillaz tot je fans kan rekenen, dan weet je dat je op de goede weg bent. Het Londense…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.