Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lamb of God – “Omens”

© Travis Shinn

De afgelopen weken zorgde de berichtgeving over de reünie van Pantera voor verhitte discussies. Ondanks zijn mythische status is Pantera op Europese grond niet dé headliner die ze schijnt te zijn. De laatste show bij ons was bijvoorbeeld in 2000 in de Ancienne Belgique. Echter aan de overkant van de oceaan heeft Pantera een onuitwisbare invloed gehad op volgende generaties moderne metalbands. Lamb of God uit Richmond is daar zo eentje van, want zelden of nooit kom je een metalfan tegen die nog nooit gehoord heeft van zanger Randy Blythe. Begin jaren 2000 mocht Lamb of God kort proeven van het mainstreamsucces en twintig jaar later blijft de groep overeind en blijf ze ons boeien. Twee jaar na Lamb of God releaseden ze begin juni de single “Nevermore”. De nieuwe langspeler Omens is pas voor dit najaar en hoe dat album gaat klinken, horen we al op de titeltrack.

Lamb of God blijf op vertrouwde grond, maar wie een poging onderneemt om de band te kleineren, moet bereid zijn om stof te happen. Met de tirade ‘Fuck it all, ignore the omens’, neemt Blythe geen blad voor de mond. De band wijst geen vingers naar instituten of politici, maar “Omens” vat eerder een teneur samen die gepaard gaat met de huidige waan van de dag. Het almaar groeiend tekort aan ons empathisch vermogen maakt daar bijvoorbeeld deel van uit. Net zoals Lamb of God durven we geen voorspellingen te doen naar wat dat gaat leiden. We hebben alleszins een licht vermoeden dat “Omens” op zondag 7 augustus een lichte aardbeving in Lokeren zal veroorzaken. De strakke groove waarvan Lamb of God zijn handelsmerk maakte, is nog steeds even doortastend als in de begindagen.

Op 7 oktober verschijnt Omens via Epic Records. Zondag 7 augustus speelt Lamb of God op de metaldag van Lokerse Feesten. Dit najaar doen de Amerikanen een co-headlinetour met Kreator waarbij Thy Art is Murder en Gatecreeper de supportacts verzorgen. De Belgische stop is op 30 november voorzien, waar ze alle vier spelen in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lamb of God & Kreator @ Ancienne Belgique: Allesvernietigende vlammenzee

‘Samen staan we sterk’, naar deze aloude leuze valt het de laatste tijd op dat gevestigde metalnamen vaker samen de baan op…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 3): Traditionele duivelverering

Tradities zijn er om in ere te houden. Sinds 2010 is de eerste zondag van het stadsfestival gereserveerd voor het hardere genre….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lamb of God - "Nevermore"

Het Amerikaanse Lamb of God mag over twee jaar dertig kaarsjes uitblazen. Samen met Trivium en Killswitch Engage was de groep een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.