Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Whitney – “BLUE” & “TWIRL”

© Tonje Thilesen

Het heeft een tijdje geduurd, maar Whitney is weer helemaal terug van weggeweest. Het Amerikaanse duo brengt met SPARK later dit jaar de opvolger van coveralbum Candid uit 2020 uit. Op zich redelijk snel dus, al moeten we voor echt nieuwe muziek al terug naar Forever Turned Around uit 2019. Die langspeler betekende ook meteen de commerciële bevestiging, en zo is er nu dus een lat. Die werd met comebacksingle “REAL LOVE” zeker gehaald, dus was het vooral uitkijken naar hoe zich dat zou vertalen naar de rest van SPARK. Met twee nieuwe voorsmaakjes, “BLUE” en “TWIRL”, krijgen we dus nu alvast een beter beeld.

De dromerige en gezellige lijn vanop de vorige single wordt in elk geval al doorgetrokken in deze twee nummertjes. “BLUE” hangt bijvoorbeeld aan elkaar met een zonnig synthlijntje, dat de ideale setting zou kunnen vormen voor een mooie nazomeravond. De track kabbelt uiteindelijk ook gewoon wat voort, maar meer zijn we dan ook niet gewend van een band als Whitney. De ideale sfeermuziek, die op die manier ook perfect in de discografie van de band past. Een tikkeltje nostalgisch, een beetje dromerig, maar vooral heel erg positief geladen. De saxofoonsolo tegen het einde doet daar uiteindelijk nog een schepje bovenop.

“TWIRL” klinkt dan weer een tikkeltje anders, maar blijft vanzelfsprekend wel hetzelfde verhaal vertellen. Muzikaal begint het nummer een stuk minimalistischer, waardoor het vooral de stem van Julien Ehrlich is die de schijnwerpers naar zich toe trekt. Waar “BLUE” dus een ideale zonsondergang weerspiegelde, lijkt het er hier op dat de setting eerder neigt naar een zonsopkomst. Eentje waarbij je de dauwdruppels van het gras ziet glijden en de sterren voorzichtig ziet verdwijnen. Bijzonder mooi dus, deze “TWIRL”, waardoor Whitney je tot tweemaal toe meeneemt in zijn eigen wereldje.

SPARK verschijnt op 16 september. Whitney stelt dat album op 8 november voor in De Roma te Antwerpen. Een dag later staat het duo in de Amsterdamse Paradiso. Het voorprogramma wordt telkens verzorgd door Fenne Lily.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ivy Falls - "Blue"

Grote talenten laten vaak lang op zich wachten: het is sinds 2019 geleden dat Ivy Falls haar laatste ep, The Light, op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whitney - "Kansas"

Sinds Whitneys wondermooie Light Upon The Lake wachten fans op een tweede plaat van datzelfde kaliber, maar de band slaagde er vooralsnog…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.