Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Laura Y – “Brain Fog”

In de lente van 2020 bracht de Antwerpse pianiste Laura Y haar album Tsakalof 18 uit. Op deze prachtige plaat maakten we kennis met Laura Janssens’ talent om haar reisherinneringen om te zetten in bijzonder filmische pianostukken. Vandaag brengt Laura Y haar nieuwe single “Brain Fog” uit. Op dit nummer verkent ze nieuwe horizonten, samen met gitarist Kasper Van de Ponseele die een bijdrage levert.

Op “Brain Fog” worden Laura Y’s akoestische pianoklanken aangevuld met een palet aan zachte synths. De mystieke klank en melodie hiervan brengen de filmische sfeer van haar muziek weer naar boven en deze keer lijken we te vertoeven in een film van Studio Ghibli. De invloed van Japanse componisten zoals Joe Hisaishi is subtiel aanwezig, maar Laura Y weet dit nummer haar eigen te maken. De dromerige galm op de instrumenten brengt heel veel sfeer en de partij van de gitarist is een extraatje die enerzijds contrasteert, en anderzijds perfect in het geheel op gaat. “Brain Fog” is een mooie en verrassende toevoeging op de steeds evoluerende creatieve output van Laura Y.

Laura Y speelt nog t.e.m. zondag verschillende optredens op Theater Aan Zee. Info en tickets vind je hier.

Related posts
AlbumsRecensies

Laura Y - Tsakalof 18 (★★★★): Filmische portretten

Reizen zijn dikwijls sleutelmomenten in onze levens. Het zijn periodes waar we open staan voor nieuwe ervaringen, inzichten en kostbare herinneringen. Er…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Laura Y ft. BLUAI - "Little Girl"

We zijn al een tijdje betoverd door de subtiele pianomuziek van Laura Y. Onder die naam heeft de Antwerpse pianiste Laura Janssens…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Laura Y - "Ali, my neighbour"

Vorige lente maakten we kennis met de muziek van Laura Y, het project van de Antwerpse pianiste Laura Janssens. Toen bracht ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.