Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flogging Molly – “This Road Of Mine”

© CPU – Ymke Dirikx

Hoeft Flogging Molly eigenlijk nog een introductie? Als een van de leukste en meest toegankelijke livebands in het genre van celtic punk zijn ze zeker de evenknie van hun vrienden van Dropkick Murphys. Het was eventjes wat stiller rond deze Amerikaans-Ierse formatie, maar na vijf lange jaren komen ze eindelijk terug met een nieuwe langspeler Anthem. Frontman Dave King en zijn amalgaam brachten in maart al een voorsmaakje met “These Times Have Got Me Drinking/Tripping Up The Stairs“. Net als deze eerste singles gaat ook “This Road Of Mine” over het vinden van je eigen weg in het post-corona tijdperk.

Ondanks het sentiment in de teksten van “This Road Of Mine”, barst het nummer meteen los op een manier waarop enkel Flogging Molly dat kan. Het lijkt alsof de bandleden na al die jaren steeds beter en beter op elkaar ingespeeld raken. De prelude van het nummer is nostalgisch, waarin King vertelt hoe leuk het vroeger allemaal was en er op het meest onverwachte moment een ‘dark cold winter’ uitbrak. Naar de goede traditie van de ABDES-vertellingen in hun nummers, zorgt het refrein meteen voor de dynamiek en het evenwicht in deze song. “This Road Of Mine” is een lied over hoop en de boodschap dat uiteindelijk alles goed komt, zolang je maar je eigen weg blijft volgen. De melodie en muziek zijn zeker niet innovatief, want zulke nummers hebben ze al vaker gemaakt, de tekst daarentegen is brandend actueel.

Hun nieuwe album Anthem komt uit op 9 september. Dit herenigt Flogging Molly met producer Steve Albini, die ook met hen samenwerkte op populaire platen als Swagger en Drunken Lullabies. Flogging Molly treedt op maandag 8 augustus op als headliner van de punkrockdag op de Lokerse Feesten met andere toppers als Anti-Flag, SONS, The Interrupters en Bad Religion. Indien je zo lang niet kan wachten kan je hen ook op 3 augustus aan het werk zien op 013 in Tilburg.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

73 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Flogging Molly - Anthem (★★★★): Meer folk, evenveel sfeer

Een introductie aan Flogging Molly is voor liefhebbers van het genre overbodig. De Amerikaanse groep is reeds sinds 1997 een van de…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 4): Punk is bijlange niet dood

Naar goede gewoonte organiseren de Lokerse Feesten, daags na de metaldag, ook een punkrockdag voor de jongere en minder jonge fans van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flogging Molly - “These Times Have Got Me Drinking/Tripping Up The Stairs”

2022 lijkt nu al het jaar van de grote comebacks te gaan worden. Na Placebo, Bloc Party en Rage Against the Machine…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.