Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cold Brats – “Cli-Check-Mate”

Punk is helemaal terug, en we krijgen er maar niet genoeg van! De mannen van Cold Brats omarmen de punk(mentaliteit) en steken het in een modern jasje. Niet toevallig noemden ze hun debuutplaat van vorig jaar dan ook Punk In The Digital Age. In 2019 kwam de band al een eerste keer de neus aan het venster steken in de vorm van een split release samen met Las Poftas. Binnenkort staat een nieuwe split release gepland, deze keer met het Amerikaanse Gel op 8 augustus.

Oorspronkelijk uit Boekarest, hoofdstad van Roemenië, is de band volledig gelanceerd sinds ze met het Amerikaanse platenlabel Convulsive Records – bekend van bands als Raw Breed en FAIM –  een samenwerking aangingen. Vandaag breien ze verder aan dat succes en komen ze met een nieuwe single waarmee ze menig hardcore-harten zullen veroveren. De groep is dan ook vooral geliefd bij mensen die niet vies zijn van een stevige portie hardcore.

Voor je naar Cold Brats gaat luisteren, willen we je graag wat advies geven. Maak even wat ruimte voor jezelf, verplaats alle mogelijke voorwerpen zoals stoelen of tafels op een minimum afstand van twee meter. Druk op play. Hopelijk blijft er nog iets over van je living nadat “Cli-Check-Mate” door je speakers knalde. Dit is toch het gevoel dat ons overheerste na de eerste keer het nummer te horen. De mix van oude elementen van de vroege punk samen met hardcore en noise invloeden werkt meer dan aanstekelijk. Voeg daar nog eens de rauwe stem van zanger Paul Simula aan toe en je krijgt het gekende resultaat: je mag je living beginnen opruimen.

Op 3 september kan je Cold Brats in Charleroi zien spelen op Rockerill. Afspraak in de moshpit ergens rechts vooraan!

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Falling in Reverse – “Watch the World Burn”

Al jaren maken de mannen stevige (rap) metal, maar Falling in Reverse ging niet onder zijn huidige naam van start. De groep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zebrahead – “Middle Seat Blues”

Sinds het vertrek van de zanger Matty Lewis en de komst van Adrian Estrella heeft Zebrahead niet bepaald stil gezeten. Met hernieuwde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gee Tee - "I Hate Driving In The City"

Weinig punk klinkt zo goed als Australische punk en weinig Australische punk klinkt zo goed als die van Gee Tee. Het project…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.