Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Turnover – “Myself in the Way” (feat. Brendan Yates)

© Reggie McCafferty

De indierockers van Turnover uit Virginia Beach zijn weer terug van weggeweest. In juni kregen we met het atmosferisch rockende “Wait Too Long” en het psychedelische “Mountains Made of Clouds” een dubbele single als voorsmaakje. Nu volgt er met “Myself in the Way” een derde single en krijgen we ook een albumaankondiging er gratis en voor niks bij. Het vijfde album zal door het leven gaan als Run For Cover en werd mede geproduceerd door frontman Austin Getz en frequente medewerker Will Yip. Speciaal voor dit nummer hebben ze Brendan Yates, zanger van hardcore-sensatie Turnstile opgetrommeld. Beide bands gingen in 2019 samen op tournee door Amerika en zijn sindsdien beste vrienden gebleven. Ondanks hun soortgelijke bandnamen, liggen hun stijlen mijlenver uit elkaar. We kunnen alvast verklappen dat het nummer niet in de stijl van Turnstile ligt, al weet je niet hoe ver Turnstile zal experimenten in de toekomst.

Als een ware kameleon verandert Turnover elke plaat subtiel van stijl en slaagt het er steeds in zijn eigenheid te bewaren. Doorheen de typische dromerige indierocksound weven ze nu een vleugje soul, een vleugje disco, maar vooral een gezonde portie funk. Dat zorgt voor een heel dansbaar lied waar zanger Austin Getz zijn autogetunede stem overgegoten wordt. Waar Turnover in het verleden muziek maakte die gedrenkt was in een bad van escapisme, een drang naar het grote onbekende, blijkt die ontsnappingsdrang ons nu te droppen op een Caribisch eiland waar we dansen bij de zonsondergang.

Turnover legt de lat met deze “Myself in the Way” wel erg ver buiten zijn comfortzone, maar zoals het spreekwoord zegt; in een comfortzone groeit niks. We kunnen de band alleen maar aanmoedigen om de lat telkens een beetje hoger te leggen, want wij kunnen deze single enorm smaken.

Facebook / Twitter / Website / Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop vult affiche aan met o.a. Turnstile, Limp Bizkit, Heart, Mr. Bungle en Architects!

Goed nieuws voor Graspop-liefhebbers die hun kerstcentjes nog niet hebben uitgegeven, want het festival brengt ons weer een nieuwe lading aan namen!…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fiddlehead - "Sullenboy"

Na het fantastische Between the Richness uit 2021 wekt Fiddlehead met nieuw werk meteen belangstelling op. Op het derde album Death Is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.