Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Taipei Houston – “As The Sun Sets”

© Brit O’Brien

Wanneer je vader naar de naam Lars Ulrich luistert en drumt bij Metallica, gaan er vanzelf al iets meer deuren open in het muziekwereldje. Dat zullen Myles en Layne Ulrich snel merken nu ze hun eerste single “As The Sun Sets” op de wereld loslaten. Tijdens de pandemie verhuisden ze terug naar hun thuisbasis in de Bay Area in Noord-Californië waar ze rustig konden werken aan hun muziek. Nu de wereld al een tijdje niet meer op slot is, verhuisden ze naar Los Angeles waar ze geregeld de clubs en podia onveilig maken.

Taipei Houston zoekt zijn inspiratie in de rock-‘n-roll-geschiedenis van de afgelopen dertig jaar en mixt deze met een pak hedendaagse invloeden. De overdreven distortion op de basgitaar en pittige drums monden al snel uit in een refrein dat aan hetzelfde tempo doorgaat als de strofes. Het nummer loopt over van de goeie ideeën, maar het mankeert aan eigenheid en een duidelijke structuur. Een jeugdzonde zullen we het maar noemen en iets dat vanzelf kan verdwijnen, mits de nodige ervaring, of met de juiste producer die zijn tanden erin mag zetten. Want met de garagerock die ze brengen op deze debuutsingle, doen ze bij momenten denken aan bands als The Kills, Death From Above 1979 of zelfs The White Stripes, toch geen mis lijstje om mee vergeleken te worden denken wij dan.

Van een debuutalbum is voorlopig nog geen sprake, maar iets zegt ons dat we de komende tijd nog wel nieuwe muziek mogen verwachten van het rockende duo. Wie weet mogen ze links of rechts wel eens met vaderlief samen het podium als voorprogramma? Maar laat hen vooral maar lekker hun eigen ding doen en hun eigen weg vinden. We zien hen waarschijnlijk snel in Europa aan het werk.

Facebook / Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Megadeth - The Sick, the Dying… and the Dead! (★★★½): Pastiche van verschillende tijdperken

Al bijna veertig jaar geldt Megadeth een van ’s metals meest discutabele artiesten. De discografie en het leven van frontman Dave Mustaine…
InstagramLiveRecensies

Metallica @ Rock Werchter 2022: Scheurende recordhouders

‘Rock Werchter’ en een ‘gedurfde programmatie’, het zijn twee begrippen die we zelden samen in de mond nemen. Ongeveer dertig jaar geleden…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop (Festivaldag 1): Gitaren en beats onder een stralende zon

De zon was aanwezig op de eerste dag van Pinkpop. Draai of keer het hoe je het wil, het blijft een belangrijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.