Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Uzi Vert – “Space Cadet”

Lil Uzi Vert is een van de meest excentrieke en onvoorspelbare creatievelingen van hun generatie. De Amerikaanse artiest heeft in de loop der jaren niet alleen een eigen stijl gecreëerd, maar tegelijk ook een heleboel jonge mensen geïnspireerd. En dat doet hen nog steeds. Recent outte Lil Uzi Vert zich overigens als non-binair, wat in de hiphopwereld alles behalve een vanzelfsprekendheid is. Lil Uzi Vert doet waar hen zich goed bij voelt en daar horen ook een paar onverwachte releases op SoundCloud bij. Geruchten rond een nieuw album Pink zijn er al langer, maar eerst mogen de fans zich verheugen op een nieuwe ep. De eerste voorbode “Space Cadet” krijgt na enkele dagen op SoundCloud nu ook een officiële release.

“Space Cadet” is Lil Uzi Vert ten voeten uit. Eerst en vooral valt de beatproductie op, waar maar liefst drie producers aan hebben gewerkt met heel veel oor voor detail. Dat resulteert in een trippy sfeer waar Lil Uzi Vert alleen nog maar hun typerende woordenstroom over moet gooien. Dat doet hen gelukkig ook met de nodige speelsheid en een tekst waar de absurde zinnen elkaar in sneltempo opvolgen. Net daardoor verveelt “Space Cadet” op geen enkel moment. Lil Uzi Vert draait op “Space Cadet” dus helemaal warm voor hun nieuwe album Pink, waar de verwachtingen alleen maar hoger voor komen te liggen.

Op vrijdag 19 augustus speelt Lil Uzi Vert op Pukkelpop naast andere kleppers zoals Slipknot, Skepta, ArrDee, Ghostemane, Pa Salieu en slowthai.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Uzi Vert - "Red Moon"

Voor iemand als Lil Uzi Vert is het predicaat ‘uniek’ in het leven geroepen. Als een eigenzinnige rapper in een door alfamannetjes…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "AmEN!" (feat. Lil Uzi Vert & Daryl Palumbo)

Als er een band is die ons continu weet te verrassen, dan is dat Bring Me The Horizon wel. De Britten verschenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.