Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Less Than Jake – “Fat Mike’s on Drugs (Again)”

© Paris Visone

Het is geen schande om Less Than Jake een van de grondleggers van de hedendaagse ska-punkbeweging te noemen. Opgericht in 1992 en met negen albums op het conto heeft de band al heel wat watertjes doorzwommen. Van die negen albums verschenen Borders & Boundaries en See the Light via Fat Wreck Chords, het gekende punkrocklabel van überpunker Fat Mike. Ja, die Fat Mike die begin juni De Schorre nog onveilig maakte met zijn band NOFX. De titel verraadt het natuurlijk al, maar dit liedje gaat over Fat Mike en zijn verslavingen.

Veel heeft de song niet om het lijf. Het is geen snel nummer, ook geen traag. Er zitten trompetten en trombones in en wie al eens een Less Than Jake-album beluisterd heeft, zal zijn schouders eens ophalen en zeggen; klinkt zoals een Less Than Jake-nummer zou moeten klinken. Bassist en zanger Roger Lima had er ook exact hetzelfde over te melden: ‘Fat Mike is een goede vriend en we zijn allemaal fans van NOFX. Dit nummer kwam tot stand tijdens een paar jamsessies en we hebben het opgenomen zonder al te veel na te denken. Hopelijk vindt iedereen de humor in dit nummer.’

Samen met de nieuwe single heeft de band pre-orders gelanceerd voor een 7-inch flexi en een nieuw T-shirtontwerp. De flexi wordt gelimiteerd tot 1000 stuks en zal jammer genoeg enkel beschikbaar worden gemaakt in de VS en in het VK. Wij onthouden vooral: drugs zijn niet goed voor de gezondheid, kids!

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

NOFX - Double Album (★★★): Een afscheid met alle vertrouwde ingrediënten

In 2023 viert NOFX zijn veertigste verjaardag. Dat de band al heel wat kilometers op de teller heeft staan en de meest…
LiveRecensies

Punk In Drublic 2022: Hoogdag voor punkrock

Het rondtrekkend festival Punk In Drublic is een initiatief van Fat Mike, beter bekend als de frontman van de punkband NOFX en…
LiveRecensies

Groezrock indoor @ Muziekodroom: "Wat buiten kan, mag binnen ook"

Groezrock is voor velen een jaarlijks evenement dat niet mag ontbreken op hun festivallijst. Voor de punk(rock) en hardcore liefhebber een uitgelezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.