Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single P!nk – “Irrelevant”

© CPU – Chris Stessens

Alecia Moore, oftewel P!nk, is nooit de dame geweest die een blad voor de mond neemt. Dit keer snoert ze de criticasters die haar, je raadt het nooit, irrelevant noemen. ‘You can call me irrelevant/Insignificant/You can try to make me small’, zo zong ze a capella in een video op haar social media kanalen begin deze week. De fans die al sinds 2017 op een nieuw album aan het wachten zijn, werden stante pede dol enthousiast en eisten een volledige studio-versie van het korte stukje dat ze gehoord hadden. En vandaag is de dag dat de fans beloond worden voor hun geduld.

P!nk laat direct horen dat ze allesbehalve irrelevant is. Je kan veel kritiek hebben op de popster, maar dat ze nog steeds een dijk van een stem heeft, daar kunnen we het wel allemaal over eens zijn. Ze neemt ons direct mee naar een vertrouwd geluid dat we nog kennen uit onze jonge jaren toen ze de top van de hitparades sierde. De akoestische gitaar doet een beetje denken aan “Escape” van Enrique Iglesias die ze vergezelt met een leuke zanglijn. Maar het is pas bij de brug naar het refrein waar we die typische sound te horen krijgen met iets stevigere gitaren die de song een mooi vol geluid geven. Hoe je een goeie pop rock song in elkaar moet steken, hoef je haar na al die jaren nog steeds niet uit te leggen want deze song kan zo mee in haar best of lijstje.

Wie zich afvraagt waar Moore zich zo druk in maakt hoeft niet verder te zoeken; haar uitgesproken mening over de afschaffing van Roe vs. Wade, de abortuswet die eerder deze maand door de supreme court in Amerika werd afgeschaft, zorgde voor de nodige kritiek. En laat het net die kritiek zijn die voor de inspiratie gezorgd heeft. Pop met een boodschap, het soort waar wij wel fan van zijn.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single P!nk - "All Out of Fight"

Mocht Erik Van Looy ons vragen wat we over P!nk weten, dan zouden we de woorden ‘Amerikaans’, ‘zangeres’, ‘acrobatie’ naar zijn hoofd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello, P!nk & Sting - "Dreaming"

Soms denk je wel eens: nu hebben we de gekste samenwerkingen wel allemaal gehad. Maar kijk, die gedachte kan bij deze meteen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.