Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dez Mona – “Fresh Water”

© Filip Van Roe

Dez Mona brengt geen verse honing, maar vers water. Sinds vandaag is hun nieuwe track “Fresh Water” overal te beluisteren. Het nummer is na “Wicked” de tweede single van hun geplande album Loose Ends.  De Belgen bestempelen zichzelf als een groep met een exotische Europese sound die zweeft tussen alternatieve en hedendaagse pop.

“Fresh Water” gaat over het extatisch gevoel dat nieuwe liefde opwekt. Tegelijkertijd weten we allemaal dat je met vuur speelt wanneer je je volledig verliest in de liefde. Leidt dit verfrissend avontuur naar echte passie of staat er je toch een koude douche te wachten? Eén ding is zeker: als we er geen vlinders van in de buik krijgen, dan zijn het wel danskriebels. Het nummer start zwoel, maar dompelt je al snel onder in een echt discogevoel, terwijl Gregory Frateur herhaalt: ‘you got me trapped in my emotions.’ Ook de videoclip doet swingen. We krijgen namelijk een jaren tachtig aerobicsvideo te zien met onder andere Jaouad Alloul.

Dez Mona’s “Fresh Water” is een nummer met een open einde. De tekst is interessant en de muziek meeslepend, hoewel lichtjes repetitief. Met deze single maakt de band van eigen bodem ons alleszins enthousiast voor de release van Loose Ends. Die staat gepland op 14 oktober 2022 en is vijf dagen daarna al te horen in de Ancienne Belgique. Vervolgens trekt de groep naar Gent (De Handelsbeurs – 29/10), Kortrijk (Wilde Westen – 4/11) en Antwerpen (De Roma – 16/11) met hun releaseshow.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN - "I Got You"

WILSN verscheen al een tijdje geleden op onze berenradar en scoorde goede punten door haar gezellige muziek. Haar nummers bevatten steeds een…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.