Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Harper – “Falling”

© Felix Russell-Saw

Enkele weken geleden werden de juryleden van America’s Got Talent verrast door de tien jaar oude Harper. Het jonge meisje coverde “Holy Roller” van Spiritbox en veroverde zo een plekje in de volgende ronde. De juryleden waren duidelijk niet de enigen die de brute vocalen konden smaken. Bijna twee miljoen mensen bekeken het optreden intussen op YouTube. Dit succes bleef niet onopgemerkt, want nog geen maand later zit de Britse al bij een label en bracht ze haar eerste single “Falling” uit. Dit in samenwerking met Chris Wiseman van Currents en Ben Lumber van Acres.

Al vanaf de eerste riff is het duidelijk dat Harpers muziek dicht aanleunt bij Spiritbox. Haar hoge schreeuwen moeten niet onderdoen voor andere zangers in het genre. Natuurlijk moeten we onze verwachtingen niet torenhoog leggen, gezien Harpers jonge leeftijd. Vooral tijdens het refrein komt de kinderstem er wat door, wat we net iets minder kunnen smaken. In de opbouw van het nummer is duidelijk de invloed van Chris Wiseman te horen. Zo zouden de melodieën tijdens het refrein zo kunnen thuishoren op een Currents-album. In de laatste helft van het nummer haalt de Britse nog een paar keer fel uit en wordt er door de extra effecten op haar stem een nog heviger gevoel gecreëerd. Eén ding is zeker na het horen van “Falling”: de toekomst ziet er veelbelovend uit.

Momenteel zijn er geen shows of albums aangekondigd, maar wie toch geen genoeg kan krijgen van Harper kan haar nog volgen in America’s Got Talent.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

50 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single O S K I - "Falling"

Naast bakken talent, moet je vooral ook over een gezonde portie ambitie beschikken om het ver te kunnen schoppen. O S K…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Sherlocks - "Falling"

Wie zich ooit enigszins heeft verdiept in de Britse indierock, heeft ongetwijfeld al kennis gemaakt met de vier heren van The Sherlocks….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tessa Dixson - "Falling"

Tessa Dixson is een compleet pakket. Ze heeft de looks, de stem en de presence om het helemaal te maken en dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.