Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mall Grab – “Breathing”

Iedereen is het er over eens dat Mall Grab een fantastische producer is. Hits zoals “Liverpool Street In The Rain” en “I’ve Always Liked Grime” zijn klassiekers onder de liefhebbers van techno. De Australische Jordan Alexander heeft ondertussen al een mooi aantal ep’s uitgebracht en nog maar één album. Daar komt eindelijk verandering in, want Mall Grab is zijn fans al een tijdje aan het klaarstomen voor zijn tweede album, What I Breathe. Onder andere de singles “Love Reigns” en “Metaphysical” zullen ook op zijn plaat staan. Een mooie afwisseling van stijlen uit het spectrum van techno dus. Eerst is het echter nog voorproeven geblazen, met nieuwe single “Breathing”.

“Breathing” begint eigenlijk zeer mysterieus met een vocal die van het ene oor naar het andere zweeft. Na een tijdje komen de kicks erbij en begint het nummer op gang te komen, mede door de begeleidende synths. Voor de opbouw van “Breathing” gebruikt Mall Grab een simpele drumbreak, waarna het nummer zijn hoogtepunt bereikt op de drop. Dat hoogtepunt doet ons even naar adem happen, want Alexander overstijgt zichzelf hier en weet een fantastische song te maken die niet verveelt en waarbij de indeling en het plaatje volledig kloppen. Er moet niet meer getwijfeld worden over de kwaliteiten die deze man bezit.

What I Breathe verschijnt op 5 augustus op alle platformen en op 20 augustus kan je de kunsten van Mall Grab bewonderen op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mall Grab - "Understand" (feat. Brendan Yates)

Mall Grab is niet alleen een licht denigrerende term uit de skateboardwereld, maar ook – en vooral – de artiestennaam van Jordan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mall Grab - "Love Reigns"

Mall Grab is zo een artiest die van bijna elk nummer een hit maakt. Hij brengt niet veel nummers uit, maar als…
LiveRecensies

Horst 2019 (Dag 2): Toekomstmuziek in geuren en kleuren

Bij het krieken van de dag konden we onze voetjes onder tafel schuiven bij een vegetarische brunch in de ochtendzon. Een pastasalade…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.