Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mall Grab – “Understand” (feat. Brendan Yates)

Mall Grab is niet alleen een licht denigrerende term uit de skateboardwereld, maar ook – en vooral – de artiestennaam van Jordan Alexander. De Australiër maakt al sinds 2015 dromerige nummers schipperend tussen house en techno, met als leidraad zijn levensmotto ‘Positive Energy Forever’. In 2018 verscheen zijn bescheiden doorbraak met zijn ep How The Dogs Chill, Vol. 1. Sindsdien stond hij wel meerdere keren per jaar ergens in België plaatjes te draaien. Ook beheert hij twee van de betere elektronische ‘underground’ labels; Steel City Dance Discs en Looking For Trouble. Vandaag brengt hij ons niet alleen de aankondiging van zijn debuutalbum, maar ook nog eens een single met een verrassende samenwerking. Niemand minder dan Brendan Yates, zanger van Turnstile, verzorgt de vocals op Mall Grabs nieuwe “Understand”.

Een catchy synthdeuntje valt meteen op en voelt al nostalgisch aan, zoals wel vaker het geval is in de muziek van Mall Grab. Vervolgens begint Brendan Yates aan zijn typerende afwisseling tussen zoet melodieus gezongen stukken en licht agressief geschreeuwde passages. Het contrast tussen beide zangwijzen past perfect bij de beats van Mall Grab. Tussen zweven en dansen bewegen beide heren ons van dromend op de dansvloer naar een verplichte introverte blik op diezelfde dansvloer. Het gevoel van de opkomende zon om vijf uur ’s morgens, gaan we naar de afterparty of naar huis? We merken dat Mall Grab evolueert in zijn muziek. De gekende lo-fi house/techno ebt langzaam weg richting complexere breakbeat-techno. Melodieus voert hij ons mee naar zijn eigen universum zonder problemen en vol positiviteit, en toch met een melancholische tint. “Understand” werkt duidelijk op het gevoel en de wisselwerking tussen Mall Grab en Brendan Yates past perfect in dat plaatje. De rauwe energie doet ons uitkijken naar wat hij nog allemaal in zijn mars heeft.

Mall Grabs debuutalbum What I Breathe komt uit op 5 augustus 2022. Zaterdag 20 augustus 2022 speelt hij op Pukkelpop.

Mall Grab: Facebook / Instagram
Brendan Yates: Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fiddlehead - "Sullenboy"

Na het fantastische Between the Richness uit 2021 wekt Fiddlehead met nieuw werk meteen belangstelling op. Op het derde album Death Is…
InstagramLiveRecensies

Turnstile @ 013: Lansen breken, koppen rollen

Het gebeurt maar eens in de zoveel jaar dat een metal- of hardcoregroep zijn niche doorbreekt. Turnstile uit Baltimore, Maryland is een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.