Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess – “Change the Locks”

King Princess kennen we voornamelijk van de grote hit “1950” uit 2018, haar debuutsingle waarmee ze zich prompt tot koningin van de queerinclusieve muziek kroonde. De artiestennaam van Mikaela Mullaney Straus liegt er dus niet om. Dankzij haar muziek, waarin ze regelmatig thema’s als genderidentiteit en seksuele geaardheid aansnijdt, groeide ze dan wel uit tot een waar queericoon. Toch plaatst ze zichzelf niet graag onder de noemer ‘queerpop’. Seksuele diversiteit op zich is immers geen genre. Bovendien zou het fout zijn haar muzikale werk te reduceren tot de queer thema’s waar ze regelmatig over zingt. Haar muziek kan een veel ruimer publiek smaken en dat toont ze nog maar eens aan met haar nieuwste single “Change the Locks”, alweer de vijfde single van haar tweede album Hold On Baby, dat er deze zomer aan zit te komen.

Voor “Change the Locks” werkte de Amerikaanse singer-songwriter samen met Aaron Dessner, vooral bekend als lid van the National en bovendien Justin Vernons compaan bij Big Red Machine. Het nummer opent met een kalm, schijnbaar vreedzaam deuntje, waarna King Princess met haar immer zuiver stemgeluid invalt. Het begin klinkt erg sereen en doet denken aan een tedere ballade, maar breekt dan los in een onverwacht explosief refrein dat we liefst van al meteen uit volle borst willen meeschreeuwen. “Change the Locks” gaat over het einde van een liefdesrelatie en dat vertaalt zich dan ook in een zekere kwetsbaarheid die het hele lied, zowel in de rustige strofes als in het snijdende refrein, voelbaar is.

Queer of niet, liefde en liefdesverdriet zijn universele gevoelens. Die emoties stopte King Princess in het gevoelige lied “Change the Locks” dat iedereen, ongeacht zijn seksuele voorkeur, diep raakt. Het lied maakt deel uit van haar tweede plaat Hold On Baby, dat 29 juli verschijnt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - "October Passed Me By"

Oktober is de maand om je liefde te uiten in de LGBTQ+- community, althans volgens Marie Ulven, beter bekend als girl in…
AlbumsRecensies

Indigo Sparke – Hysteria (★★★): De stem is beter dan de liedjes

De Australische Indigo Sparke deed ons aan het begin van haar carrière al wat aan de vroege Sharon Van Etten denken. Een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams - "Difficult"

Er zijn voldoende vrouwelijke singer-songwriters die melancholische en breekbare liedjes maken over hun complexe gevoelens. Het zijn er echter maar weinig die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.