Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle BRINES – “Fuss”

Corona mocht dan een hele tijd roet in het eten strooien, tegen de opmars van nieuwe bands had ze geen weer. Zo ook voor dit West-Vlaams duo bestaande uit gitarist Dave Lantsoght en zangeres Justine Rotsaert. Tussen de lockdowns heen werd er aan een kersvers project gewerkt onder de noemer BRINES. Termen zoals elektronische pop en dance hall zijn hier zeker niet misplaatst. De eerste worp “Fuss” bevestigt dit alvast.

Zwoele beats en nog zwoelere synths leggen een mystiek tapijtje voor Lantsoghts gitaarspel. Meestal opzwepend, maar zo nu en dan ook met een snijdend karakter. Al snel wordt er een duidelijke structuur neergezet die je wilt meetrekken in het nummer. In de bridge horen we een leuke synthopbouw met potentieel, maar die helaas geen kans krijgt om zijn werk te doen. Los daarvan leveren deze Knokkenaren een leuk visitekaartje af aan de buitenwereld. We zijn benieuwd wat dit duo nog in petto heeft en nog meer naar hoe ze dit op een podium gaan vertalen.

Facebook/Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ferdous - "Mountain Snow"

2024 zou wel eens het jaar kunnen worden van noorderbuur Ferdous. De Nederlands-Afghaanse artiest en producer trapt zijn jaar namelijk feestelijk op…
LiveRecensies

Sound Track 2023: Selectieronde 14/10 @ 4AD (Diksmuide)

Het merendeel van de voorrondes van Sound Track 2023 was al achter de rug toen de laatste selectieronde in 4AD Diksmuide doorging….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.