LiveRecensies

WOO HAH X Rolling Loud (Festivaldag 3): Dag van de hiphopgrondleggers

© Levi Vandenheede

De derde dag WOO HAH! begon al in mineur wanneer iedereen op de app van het festival een berichtje kreeg. De laatste headlinder van de avond, Ski Mask The Slump God had moeten afzeggen door paspoort problemen. Gelukkig waren er nog genoeg andere dingen om naar uit te kijken op deze aflsuitende zondag.

HEF – Snipes Stage

Terwijl Nederland op het vlak van hiphop al jaren voorloopt op ons land, is Hef een grote grondlegger van Nederlandse hiphopscene. Hier op dag drie opende hij de Snipes Stage met de eerste show van de dag. Bekend voor het gebruik en werken met oldskool beats, was het ook gewoon oldskool die hij bracht. Onder opnieuw een stralende zon werden de joints aangestoken en liedjes meegezongen. Hef bracht natuurlijk ook Crooks mee, zijn ‘day one’ en mede artiest. Samen deden ze een enkele nummers en terwijl de sfeer heel goed zat, mocht alles gewoon rustig aan tijdens deze show. Hef sloot zijn show af met “Kleine Jongen” van André Hazes. Het is altijd interessant te zien hoe ook compleet andere muziekgenres in Nederland Hazes als een god zien.

Lijpe – Forest Stage

Lijpe is ook een van de grote publieksfavorieten hier op WOO HAH! Het was de eerste keer dat hij hier stond en zijn act kwam dan ook niet zo heel naturel over. Lijpe won over de jaren veel bekendheid omdat hij een meesterlijke tekstschrijver is, maar live betekent dit niet alles. Wanneer Lijpe zijn verzen aan het rappen was klonk alles best goed en normaal, ook al deed het publiek opnieuw een deel van het zware heffen. Bekend voor agressie en kwaadheid in zijn lines en autotune refreinen, zondigde ook Lijpe tegen de lip-sync backing vocal truc. Velen leken dit hier te gebruiken als een vangnet voor als het fout gaat. Dit alles maakte het publiek niet uit, zij waren daar namelijk voor hun Lijpe.

Op 22 oktober speelt LIJPE in KAVKA te Antwerpen.

Frenna – Snipes Stage

Veelbesproken Frenna begon zijn show met een letterlijke knal. De vuurwerkmachine op de Snipes Stage opende de eerste song voor Frenna en zijn band. Stel je voor: je bent op een strand met een cocktail in de hand en je wilt dansen, dan is alles wat Frenna maakt iets voor jou. De live band en dan vooral de drummer speelden de pannen van het dak. Alles was heel vibey, heel wavey en heel zomers onder de brandende zon. Na enkele songs bracht hij “MANSORY” een samenwerking met Lijpe die we net hiervoor zagen. Wie anders dan Lijpe zelf die van de andere stage kwam om zijn eigen verse te doen. Het publiek was aan het dansen, zingen en lachen. Een verrassend geslaagde live act. Aks afsluiter van de geweldige set bracht hij nog “Verleden Tijd”, een remix van het alom bekende “Onderweg” van Abel.

Pi’erre Bourne – Forest Stage

Pi’erre heeft al een hoop grote samenwerkingen achter de rug met onder andere Playboi Carti, Lil Uzi, Trippie Redd,… en op dit moment doet ook zijn song “Drunk and Nasty” het heel goed op TikTok. De live act daarentegen was best wel een saai en monotoon gebeuren. Terwijl de geluidsman Pi’erre’s autotune op 110 procent het gezet, schreeuwde hij constant dezelfde dingen in de microfoon. Veel zinnetjes en catchphrases herhalen is sowieso iets wat velen hier doen, maar Pi’erre pushte het tot een punt dat het irritant werd. Zijn melodieën en verzen zijn heel monotoon en niet gevarieerd. Al een geluk dat de beats een heus lounge-gevoel gaven en zo de nummers toch nog iets speciaals hadden. Pi’erre doet in tegenstelling tot vele anderen wel zijn eigen dj’ing en dat mag wel bakken respect krijgen.

J. Cole – Snipes Stage

J. Cole is een meester en iedereen was zijn student in een lesje over muziek. Als een heuse rollercoaster nam Cole ons mee doorheen zijn emoties en gevoelens, op zo’n manier dat het hele publiek ze kon voelen. Met opnieuw een hele vette liveband wisselden Cole en zijn team af tussen meezingers, blije en droevige nummers. De reis was zo georganiseerd dat je niet lang bij één gevoel kon blijven zitten of je werd al in een nieuwe song gekatapulteerd. Als iemand die al zo lang aan de top van de hiphopcultuur staat, heeft Cole het volledig onder de knie hoe hij een publiek kan bespelen. Naar het einde toe kwamen zijn aller bekendste nummers en als je niet “No Role Modelz” meezong, waarom was je dan op WOO HAH!?

De derde en laatste dag WOO HAH! was misschien wel de minst enthousiaste van de drie. Al vroeg werd de laatste headliner van de dag afgezegd en gelukkig kwam J. Cole de brandende schuur van deze WOO HAH! zondag blussen. Wat we zeker zullen onthouden is dat Nederlandstalige artiesten heel goed van drie naar nul kunnen tellen en dat de nieuwe generatie hiphop artiesten nog veel kan leren van de oudere generatie. Wat niet te vergeten valt van deze WOO HAH! 2022 is: het goede weer, een constante wietgeur, echt talent rapt zonder backingvocals en de nood van live instrumenten voor hiphop. Maar bovenal Trippie Redd, Baby Keem, J Cole en Dave waren buitenaards goed.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single j-hope - "on the street" (feat. J. Cole)

Binnenkort is het zover, dan begint j-hope aan zijn militaire dienstplicht. De Zuid-Koreaan is geen onbekende meer, want zowel als lid van…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.