Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lava La Rue – “Don’t Come Back”

Nog een paar weekjes moeten we wachten, maar aan het eind van deze maand verschijnt de nieuwste ep van een van de grootste beloften van de indiepop, de Londense Lava La Rue. Die weet al enige tijd indruk te maken op ons met een zeer eigen, interessante draai aan het genre. Onlangs was daar bijvoorbeeld het catchy, zomerse “Hi-Fidelity”, dat op de gelijknamige ep zal verschijnen én waarop Lava vergezeld werd door hun beste vriendin en andere indiepopbelofte Biig Piig. Hierop zong het tweetal nog vrolijk over een nieuwe, stiekeme zomerliefde en de spanning die hierbij komt kijken. Op “Don’t Come Back”, de nieuwste single, doet Lava het weer in hun eentje en ziet het er voor hun allemaal wat minder rooskleurig uit.

Waar Lava op “Hi-Fidelity” nog een roze bril ophad en hiermee naar hun nieuwe liefde keek, heeft die deze afgedaan op “Don’t Come Back”. Het nummer gaat namelijk over het hebben van een relatie met iemand die niet helemaal goed voor je is, iets dat je meestal nog niet door hebt aan het begin. Lava stelt dat die geen plezier meer haalt uit de relatie in kwestie, maar dat het moeilijk is om diegene volledig los te laten. ‘How can we fix this?’ vraagt die zich af tegen beter weten in. Het zijn tegenstrijdige maar herkenbare gevoelens die Lava eerlijk uiteenzet tegen een duistere, enigszins psychedelische beat die flink anders is dan wat we hoorden op “Hi-Fidelity”. Met “Don’t Come Back” bewijst Lava La Rue maar eens hoe veelzijdig en boeiend die is op muzikaal vlak en maakt die ons nog nieuwsgieriger naar Hi-Fidelity.

Hi-Fidelity verschijnt op 29 juli.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

259 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lava La Rue - "Hi-Fidelity" (feat. Biig Piig)

Als er iets zeker is in het leven, dan is dat het feit dat alles eigenlijk leuker wordt wanneer je het doet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deb Never - "Someone Else"

“Someone Else”, dat zal de meerderheid van de Amerikanen woensdag opgelucht hebben gedacht na de inauguratie van Joe Biden. Net diezelfde dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.