Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single GINGE – “Jewels in the Night”

Inmiddels is het algemene kennis dat er ontzettend veel muzikaal talent rondloopt in Nederland. Namen als S10 en Froukje kennen we ondertussen heel erg goed, maar er lopen bij de Noorderburen ook nog een aantal onontdekte muzikale parels rond die we nog niet kennen. Zo eentje is de Utrechtse indiezangeres GINGE, die popmuziek maakt met sterke invloeden uit r&b en soul en inspiraties als Joy Crookes en Snoh Aalegra. Ze liet vorig jaar met debuut-ep Belly, waar vrouwelijkheid het centrale thema was, al zien dat ze over een flinke dosis talent beschikt. Nu doet ze dat nog maar eens met haar nieuwste single, “Jewels in the Night”.

Volgens GINGE gaat “Jewels In The Night” over de tegenstrijdige gevoelens die ze soms ervaart wanneer ze ’s nachts op stap gaat. Het ene moment geniet ze van haar avond, praat ze met vreemden en zoent ze met een knap iemand maar het andere moment kan ze niets anders dan in de hoek staan en hopen dat ze snel naar huis kan gaan. “Jewels in the Night” is een eerlijke, oprechte openbaring van deze gemixte emoties maar uiteindelijk ook een optimistische, positieve ode aan leuke nachten die een ontsnapping bieden van de harde wereld. Dit doet GINGE aan de hand van een zwoele, groovy beat die ons een beetje doet denken aan de r&b uit het begin van de eeuw. Met “Jewels in the Night” heeft de Utrechtse ons een heel fijn en bovenal herkenbaar nummer gegeven dat perfect is voor de gezellige zomeravonden en -nachten die ons te wachten staan.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

265 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beire Kort #38

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.