Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Longyu Gao – “Believe The Hype” (feat. Oli Sykes)

Geboren en getogen in Bengbu, China, verhuisde Alice Longyu Gao in 2012 naar de Verenigde Staten om haar droom als zangeres na te jagen. Daar raakte ze in de eerste plaats vooral bekend om haar Harajuku geïnspireerde modegevoel, energieke dj-sets en, af en toe, het uitbrengen van muziek die haar humor trachtte te vertalen in goed geschreven popsongs. Het was in ieder geval de start van een sterke carrière in de hyperpopwereld waar ze de hemel in geprezen wordt door onder andere Lady Gaga en 100 gecs. Tegenwoordig krijgen we regelmatig nieuwe songs van hyperpopprinces Gao, maar toch was het al weer van januari geleden dat ze met nieuw materiaal kwam. Dit veranderde echter toen Bring Me The Horizon-frontman Oli Sykes Gao een bericht stuurde. De zanger voelde zich enorm geïnspireerd door haar en haar muziek en wat volgde was het nieuwe nummer “Believe The Hype”.

Gao schreef “Believe The Hype” als een soort van hulpmiddel tegen haar angststoornis en de discriminatie die ze ervaart in haar dagelijks leven en dat valt het hele nummer te horen aan de hand van een gezonde portie geschreeuw. Naast haar zijde vinden we Oliver Sykes die de single iets meer dat metalgehalte geeft dan we gewoon zijn van Alice. Haar eerder zachtaardige electroproductie is aan de kant gezet zodat ze al haar emoties er letterlijk uit kan schreeuwen. Ondanks dat we al scheurende gitaren hoorden op het eerder nummer “LEGEND” horen we Alice op “Believe The Hype” zoals nooit tevoren. Het duo past verrassend goed samen. Ze hebben een sterk nummer gemaakt dat twee genres door elkaar laat vloeien op manier waardoor het klinkt alsof Alice nooit anders heeft gedaan dan hyperpop combineren met metal.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "sTraNgeRs"

Je kan zeggen wat je wil, maar Bring Me The Horizon is zonder meer de innovatiefste metalband van de laatste jaren. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sigrid - How To Let Go (★★★½): Een volwassen tweede

Een paar jaar geleden stormde de Noorse Sigrid Solbakk Raabe, beter bekend als gewoon Sigrid, een beetje uit het niets de muziekwereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.