Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sampa The Great – “Never Forget” (feat. Chef 187, Tio Nason & Mwanjé)

© CPU – Joost Van Hoey

Sampa The Great heeft meer dan ooit haar Zambiaanse roots omarmt. De artieste die in Australië opgroeide bracht in 2019 het weergaloze album The Return uit en zette zich daarmee wereldwijd op de kaart. Vooral haar oprechtheid en de manier waarop ze haar ervaringen op poëtische wijze wist te verwerken in haar nummers maakte van Sampa The Great een van de meest veelbelovende spoken word artiesten van de afgelopen jaren. Tijdens de coronaperiode trok ze voor een langere tijd naar Zambia en in diezelfde levensfase ontstond haar nieuwe plaat As Above, So Below. De release staat voor 9 september gepland, maar met “Never Forget” kunnen we er nu al een glimp van opvangen.

“Never Forget” is zonder enige twijfel een van de belangrijkste nummers die Sampa The Great tot op heden heeft weten te creëren. Het nummer omschrijft ze zelf als het nieuwe nationale volkslied van Zambia en die kracht straalt het ook uit. De ode aan Zamrock komt al vanaf de eerste luisterbeurt behoorlijk binnen en laat een diepe indruk achter. De instrumentatie is behoorlijk smooth en heeft een aardige flow die je meteen inpakt. Sampa The Great zocht voor “Never Forget” overigens de steun van de Zambiaanse rapper Chef 187, die op zijn manier nog meer Zambiaanse trots in het nummer kan steken. Glansrollen zijn trouwens ook weggelegd voor Sampa’s zus Mwanjé en neef Tio Nason, die overigens ook in haar liveoptredens meespelen. Sampa The Great maakt haar naam helemaal waar en dat belooft alvast heel veel goeds voor haar nieuwe album.

As Above, So Below verschijnt op 9 september. Op dinsdag 25 oktober staat Sampa The Great in de Antwerpse Trix.

InstagramFacebook

https://open.spotify.com/track/4pBr2SjDVIxfGkUwvOJLx7?si=3ac496ab5f9546d8

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1870 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ezra Collective – “Life Goes On" (feat. Sampa the Great)

Ezra Collective heeft groot nieuws. Nadat ze enkele maanden geleden een stevig feestje bouwden op CORE Festival  en een tweetal weken later…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café (Festivaldag 3): De laatste energiestoten

Om de laatste dag van Couleur Café goed in te zetten, was de zon ook eens van de partij. Onder het alziend…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): En we leefden nog lang en gelukkig...

De tijd vliegt als je plezier hebt en zo was het opeens al de laatste dag van Best Kept Secret 2022. Zowel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.