Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí – “redemption”

© Stijn Mulder

Al vanaf de release van haar debuutsingle “if i wasn’t made for love” weet néomí ons te overtuigen. De Nederlands-Surinaamse folkpopzangeres bracht ons de afgelopen maanden regelmatig een nieuwe single die steeds weer de voorgaande leek te overtreffen. Het recept daartoe bleek uit te blinken in eenvoud; minimale instrumentatie en warme vocalen brachten ons keer op keer weer rust en wisten tegelijkertijd ook de gevoelige snaar te raken. Die liedjes worden nu gebundeld tot een ep getiteld before. De laatste single van die ep, “redemption”, ziet vandaag het levenslicht en vormt daarmee de kers op een zeer smakelijke taart.

Ditmaal krijgen we van néomí geen woorden die ons hart af en toe in kleine stukjes lijken te scheuren, maar net woorden van dankbaarheid. Het nummer gaat dan ook over de dankbaarheid die ze voelt tegenover haar familie: hoe haar moeder haar cultuur bijbracht, haar vader wijsheid en haar zus levenslessen. ‘Forgive me mother, that I lived my life like I did / forgive me sister, that I didn’t always have your back / But I have it now,’ klinkt het en daarmee wordt nostalgisch teruggekeken op de voorbije jaren, maar tegelijkertijd worden ook mooie beloftes gemaakt voor de toekomst. Het geheel is een hartverwarmende song die de menselijkheid achter de artiest toont, iets wat we af en toe wel eens durven te vergeten wanneer we weer torenhoge verwachtingen hebben van iemand die we stiekem niet eens kennen. Muzikaal dompelt néomí ons in een bad van vergulde klanken die doen denken aan zonnestralen die ’s ochtends op onze huid branden en ons op de meest lieflijke manier uit onze slaap doen ontwaken. Als we het woord mooi moeten definiëren, dan zouden we graag before in een klein doosje kunnen voorschotelen.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single néomí - "skipping stone"

De Nederlands-Surinaamse folkpopzangeres néomí lijkt zich stilaan opgewerkt te hebben tot vaste waarde bij onze Noorderburen. Haar veroveringstocht begon amper een jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "red balloon"

De Nederlands-Surinaamse folkpopzangeres néomí is aan een serieuze veroveringstocht bezig. Haar ep before, die net voor de zomer verscheen, zit nog fris…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "not good enough"

Tal van jonge kinderen dromen van een leven als superster en nemen de soms saaie muzieklessen er met plezier bij. néomí daarentegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.