Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ashe – “Angry Woman”

Tijd om boos te worden! Dat is wat Ashe verkondigt in haar nieuwe single “Angry Woman”, waarmee ze met trots een nieuw tijdperk wil inluiden. Twee weken geleden gaf Ashe in de AB één van de laatste shows van haar tour met debuutalbum Ashley. Daar konden we al proeven van enkele nieuwe nummers die duidelijk minder poppy en jeugdig klinken en meer stoer en vrouwelijk. Ze hintte toen ook naar een tweede album, waarvan we nu weten dat het op 14 oktober uitkomt onder de naam Rae, haar tweede naam.

In se klinkt “Angry Woman“ gewoon weer als de Ashe die we kennen: ze begint met een simpele popstrofe en zorgt bij het refrein voor een plotse wending waar alles plots groots en dramatisch klinkt. Op het einde worden alle muzikale ingrediënten nog eens extra hard op tafel gesmeten. Het verschil met haar vorige nummers zit in de tekst. Die is niet kwetsbaar, maar wel nijdig. Ashe is boos om twee redenen: de misconcepties van de samenleving tegenover de popmuziek én tegenover het vrouwelijke lichaam. Dat laatste hoor je meteen in de eerste zin, die voor veel vrouwen herkenbaar zal klinken: ‘Hey baby, why don’t you smile? You got such a pretty face.’ Met “Angry Woman” wil Ashe oproepen om boos te blijven over die misconcepties hoewel die emotie niet de meest geapprecieerde is. Als je Ashe nog nooit gehoord hebt, is “Angry Woman” ondanks alle boosheid een aangename kennismaking met haar sound.

Rae, het tweede album van Ashley Rae Willson, komt uit op 14 oktober.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Ashe @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Safe space voor extraversie

Om als muzikant definitief door te breken, heb je soms een matige film en een tienerapp nodig. De 29-jarige Californische Ashe maakte…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ashe - "I'm Fine"

Hoewel je misschien nog nooit echt van de Amerikaanse zangeres Ashe had gehoord, is de kans groot dat je haar hit “Moral…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ashe & FINNEAS - "Till Forever Falls Apart"

Finneas en Ashe hebben de handen weer in elkaar geslagen en het resultaat is een prachtig duet over de liefde. De twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.