Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boogie Belgique – “Pepper’s Ghost”

Boogie Belgique is zo’n groep waar iets mysterieus en nostalgisch rondhangt. Als je luistert naar hun mix van elektro en swing, lijkt het wel alsof iemand een hoop oude cassettes tegelijk heeft opgezet die wonderwel goed samenklinken. Door hun figuratieve artwork voelt het des te meer alsof er enkel machinerie en dus geen mens achter de band zit. Toch is het wel degelijk Antwerpenaar Oswald Cromheecke die de zeskoppige band in 2012 oprichtte. Boogie Belgique was toen een aantal jaar heel actief en boekte vooral succes in Zuidoost-Europa en Frankrijk – in la Belgique kreeg de band nooit veel airplay. Hun laatste en populairste album Volta uit 2016 krijgt nu een opvolger, waarvan “Pepper’s Ghost” de tweede single is.

In “Pepper’s Ghost” horen we niet hun typische sound met oude jazzsamples, maar net een heel luchtig en zomers geheel. Het nummer voert je mee naar het meest zorgeloze plekje in je hoofd en is dan ook vooral bedoeld om je goedgezind te maken, waar koortjes en een funky gitaar goed voor zorgen. De vertrouwde sax komt ook tevoorschijn, maar die zorgt voor een extra ontspannend effect in plaats van dat hij mysterie opwekt. “Pepper’s Ghost” is geen doordacht verhaal zoals anders, maar het geluid van Boogie Belgique doet altijd wel goed.

Op 30 september komt Machine uit en op 26 oktober stelt Boogie Belgique de plaat voor in de Botanique.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.