Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joji – “Glimpse of Us”

Joji was in eerste instantie helemaal niet bekend voor de muziek die hij maakte. Het was zijn YouTube-persoonlijkheid Filthy Frank die met komische sketches de wereld veroverde. In de achtergrond van zijn uitgesproken leven als komiek begon de zanger rustige nummers op SoundCloud uit te brengen onder de naam Joji. Enkele jaren later blijkt dit de weg te zijn die hij wil inslaan en stopte hij voorgoed met YouTube. De muziek die hij nu maakt overstijgt zijn slaapkamermuren waar hij eerst begon met schrijven. Joji is uitgegroeid tot een volwaardig r&b/ hiphop artiest met een grote fanbase en enkele albums op zijn naam, maar na zijn laatste album Nectar uit 2020 werd het stil aan de kant van Joji. Twee jaar lang hebben we moeten wachten op nieuw materiaal en vandaag is hij eindelijk terug met een melancholisch en gelaagd nummer. 

Voor iemand die in zijn vorig leven een komiek was, maakt hij verrassend pakkende nummers en dat bewijst hij weer maar eens op “Glimpse of Us”. De eerste pianonoten komen al meteen hard aan. Met Joji weet je nooit of er halverwege een verandering van beat zit aan te komen maar het wordt al snel duidelijk dat deze pianoballad een puur en teder nummer is en blijft. “Glimpse of Us” is niet het nummer dat we verwachtten van Joji, maar het is wel datgeen dat we nodig hadden na twee jaar stilte. Het raakt op alle juiste manieren. De track verkent de grenzen van een voorbije relatie, verankerd door een van de meest indrukwekkende refreinen die Joji ooit heeft geschreven en gezongen. 

Facebook / Instagram / Twitter / Website

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Froukje, Joji, Chase & Status en meer vullen de affiche van Pukkelpop aan!

Een nieuwe woensdag betekent ook deze week weer een nieuwe reeks namen voor Pukkelpop. Het Limburgse festival lijkt er een gewoonte van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beire Kort #38

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.