Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soccer Mommy – “newdemo”

© Sophie Hur

Heel erg lang hoeven we niet meer te wachten op het nieuwe album van Soccer Mommy. De derde langspeler van de Amerikaanse, Sometimes, Forever, verschijnt namelijk over een kleine twee weken. Gedurende de afgelopen maanden heeft de zangeres, die eigenlijk Sophie Allison heet, ons al het een en ander laten horen van deze nieuwe plaat. Zo was daar de leadsingle “Shotgun” met invloeden uit de gitaarrock, het mysterieuze en experimentele “Unholy Affliction” en recentelijk ook het dromerige “Bones“. Afgaande op deze singles belooft Sometimes, Forever een veelzijdig album te worden, en met de nieuwste single, “newdemo”, bevestigt Soccer Mommy dat nog maar eens.

Wanneer “newdemo” begint, wordt het eigenlijk meteen duidelijk dat de single een stuk minimalistischer en meer bescheiden is dan de drie voorgangers. De centrale elementen op “newdemo” zijn namelijk Sophies stem en een akoestische gitaar. Natuurlijk horen we ook wat synths—het blijft uiteraard een Soccer Mommy-lied—maar deze zijn een stuk minder prominent dan bijvoorbeeld bij “Shotgun” het geval was. Gebaseerd op de tekst van het nummer, durven we te concluderen dat deze simpliciteit een doelbewuste keuze is om de boodschap beter naar voren te laten komen. Sophie zingt namelijk over de huidige, duistere tijd waarin wij leven en hoewel zij optimistisch wil blijven, erkent zij ook dat het geen zin heeft om te doen alsof de werkelijkheid mooier is dan dat het is. Het resulteert in een melancholisch nummer waarin Soccer Mommy de huidige tijdsgeest op wondermooie wijze weet samen te vatten.

Op 24 juni zal Sometimes, Forever in zijn geheel te horen zijn. Op 17 september zal de Amerikaanse het een en ander van deze plaat live laten horen in de Rotonde van de Botanique. Nederlandse fans kunnen haar 2 dagen daarvoor, op 15 september, bewonderen in Bitterzoet in Amsterdam.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

260 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
Nieuwe singles

Nieuwe single Francis of Delirium - "Blue Tuesday"

De laatste jaren maakten we met mondjesmaat kennis met Francis of Delirium. De Luxemburgse band loste in 2021 met Wading al een ep…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bully - "Days Move Slow"

Het cliché dat de donkerste momenten creatieve brandstof leveren aan kunstenaars geldt ook voor Bully, die na dertien jaar haar hond Mezzi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.