Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Johnny Depp & Jeff Beck – “This is a Song for Miss Hedy Lamarr”

Over Johnny Depp is de laatste tijd al veel gezegd en geschreven. Gelukkig zijn wij een muziekblog en daarom zullen we ons enkel op zijn muziek toespitsen. De negenenvijftigjarige Amerikaan heeft namelijk net de geruchten bevestigd waarin werd verteld dat hij samen met gitaarlegende Jeff Beck een album zal uitbrengen. Het album, dat 18 heet, zal voornamelijk uit covers bestaan van legendarische muziekacts zoals John Lennon, The Velvet Underground en The Beach Boys. Een echte verrassing is een album niet want samen met Joe Perry en Alice Cooper vormt Depp de supergroep Hollywood Vampires.

Op 9 juni, nota bene Depps verjaardag, krijgen we een eerste single te horen die op 18 zal verschijnen. “This is a Song for Miss Hedy Lamarr” is één van de twee eigen nummers die op de langspeler zal verschijnen. De single opent met een intro dat vooral door het gedrum en de gitaarakkoorden aan “Space Oddity” van David Bowie doet denken. De vocalen van Depp klinken rustgevend en de combinatie met de opbeurende instrumentatie zorgt voor een gemoedige sfeer. “This is a Song for Miss Hedy Lamarr” dreigt even om saai te worden maar gelukkig is er dan nog Jeff Beck om ons te bekoren met een ferme gitaarsolo zoals alleen hij die kan spelen. We kunnen zeker spreken van een geslaagde single en zijn dan ook benieuwd naar hoe 18 zal klinken.

18 verschijnt op 15 juli.

 

125 posts

About author
Een wijze vrouw zei ooit: 'TUDUDUDUDU'
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne - "Degradation Rules" (feat. Tony Iommi)

Ozzy Osbourne en Tony Iommi vormden jarenlang de ruggengraat van Black Sabbath. De band brak in 1970 door met hun gelijknamige debuutalbum….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne - "Patient Number 9" (feat. Jeff Beck)

Ozzy Osbourne heeft natuurlijk al lang geen introductie meer nodig. De legendarische frontman brak in de jaren ’70 door met Black Sabbath…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jeremy Zucker - "18"

Het begin van een iets wat normalere zomer is eindelijk aangebroken. Het is dus weer tijd om met vrienden te genieten van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.