Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse – “No Gold Teeth” (feat. Black Thought)

© Uncanny

Danger Mouse is zonder twijfel een van de meest invloedrijke producers en muzikanten ooit. Om volledig uit te leggen wat deze man allemaal heeft verwezenlijkt in zijn leven, zouden we bijna een autobiografie moeten schrijven. Het combineren van rock, hiphop, pop en dance doet hij blindelings en foutloos. Het is deze manier van werken die een hoop bekende namen naar hem deden keren voor hulp. Zo producete Danger Mouse, met als geboortenaam Brian Burton, nummers voor onder andere Gorillaz, A$AP Rocky, The Black Keys en zelfs Adele. Nu slaat hij de handen ineen met Black Thought, een minder bekende rapper, maar daarom niet minder getalenteerd. Het duo kondigt een gezamenlijke langspeler aan onder de naam Cheat Codes.  Het album volgt Black Thoughts recente album Streams of Thought. Voor Danger Mouse is het wel al weer een tijd geleden dat hij het hiphop-pad betrad. Het is namelijk zijn eerste hiphop album sinds 2005. Om dit te vieren nodigde het duo mooie namen uit op de plaat. We mogen onder andere A$AP Rocky, Michael Kiwanuka, MF Doom, Russ en anderen verwachten. Vandaag horen we eerste single “No Gold Teeth”.

Voor “No Gold Teeth” werd het bluesnummer “Stop” van Jerry Ragovoy en Mort Shuman uit de oude doos gehaald. Een heerlijk lied dat een funky tweede leven krijgt dankzij dit topduo. Het woord stop komt niet enkel terug in de sample, maar ook in de tekst. Zo eindigt of begint Black Thought gedurende de hele track zijn verzen met ‘stop’. Het is een speelse en doordachte zet die niet onopgemerkt blijft. Gelukkig stopt hij niet echt, want we hangen aan zijn lippen. Zijn verzen worden benadrukt door drums, bassen en soms zelfs een orgel die elke tekst nog meer kracht geeft. Zowel Danger Mouse als Black Thought tonen beide hun beste kant op “No Gold Teeth”. Danger Mouse combineert hiphop met soulsamples die voor elkaar gemaakt zijn. Zijn beat wordt aangevuld door Black Thought die het duidelijk maakt dat happen naar adem geen optie is. De twee droppen een bijna perfect nummer met een groovy beat en steengoede teksten.

Cheat Codes komt uit op 12 augustus.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A$AP Rocky - "Same Problems?"

Het Amerikaanse woelwater A$AP Rocky is de laatste tijd heel wat broodkruimels aan het lossen in de aanloop naar zijn nieuwe album…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single El Michels Affair & Black Thought - "Grateful"

In augustus 2022 leverden producer Danger Mouse en rapper Black Thought het album Cheat Codes af, een hiphopplaat die niet schuw was…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.